INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

35 de ani de la „Drama Heysel”: „Durerea nu s-a stins” » Mesajele cluburilor Juventus și Liverpool

Astăzi s-au împlinit 35 de ani de la „Drama Heysel”// Sursă foto: Facebook @Liverpool
Astăzi s-au împlinit 35 de ani de la „Drama Heysel”// Sursă foto: Facebook @Liverpool

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2020 15:03

35 de ani de la „Drama Heysel”. Juventus i-a omagiat pe cei 39 de suporteri decedați la Bruxelles, înaintea finalei CCE cu Liverpool (1-0).

Pe 29 mai 1985, un meci de fotbal pentru cel mai râvnit trofeu european se transforma subit într-o imensă tragedie. 39 de fani, în majoritate italieni, erau striviți, găsindu-și sfârșitul pe stadionul din Bruxelles, chiar înaintea finalei CCE Juventus - Liverpool 1-0. 

Campioana Italiei a omagiat azi memoria victimelor: „Heysel va rămâne un cuvânt care nu poate fi uitat niciodată. Au trecut 35 de ani, însă durerea nu s-a stins. În timp ce soarele își cobora ultimele raze pe arenă, s-a întâmplat acea oroare incredibilă. Îmbulzeala, zidul prăbușit, panica și cursa disperată către salvarea vieții".

35 years ago, today: Heysel. juve.it/YcdF30qKuZf

Posted by Juventus on Friday, May 29, 2020

„O rană deschisă"

Președintele Federcalcio, Gabriele Gravina, a marcat trista aniversare bianconera cu o declarație emoționantă: „Drama Heysel e o rană deschisă în conștiința fotbalului european. Memoria celor petrecute și șocul au rămas încă vii în memorie, dar sperăm să nu se mai repete asta niciodată!".

58.000 de spectatoriau asistat la finala CCE din 1985, decisă de golul din penalty marcat de Platini (58). A fost primul succes al lui Juventus în C1

We remember the 39 football fans who lost their lives at Heysel Stadium in Belgium on this day 35 years ago. Rest In Peace. You'll Never Walk Alone.

Posted by Liverpool FC on Friday, May 29, 2020

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

COVID-19. Fotbal pe Zoom! Spectatorii au văzut meciul din tribune virtuale

Un fotbalist a murit la 25 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. La câteva ore au decedat tatăl și unchiul acestuia

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close