INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

37 de milioane pentru antrenorii din ultimele 22 de luni de la Barcelona!

Ronald Koeman
Ronald Koeman

Articol de - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 15:59 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 18:45

Barcelona a ajuns la această sumă cu plata salariilor, primelor, clauzelor și despăgubirilor pentru tehnicienii care s-au perindat recent pe banca echipei blaugrana, inclusiv efortul financiar pentru aducerea lui Xavi Hernandez.

La datoriile de peste un miliard de euro, cu care se confruntă Barcelona, au contribuit cu o mică parte și antrenorii angajați de clubul catalan. Clauza de reziliere a lui Xavi de la Al-Sadd a fost doar ultima cheltuială importantă din pasivul bugetului blaugrana. 

Cinci milioane de euro a trebuit să achite pentru a-l putea angaja pe fostul legendar mijlocaș spaniol legat de echipa qatariană la care a lucrat din 2015.

Litigiu cu Quique Setien

Spaniolii au calculat în detaliu sumele risipite, fără rezultate deosebite în ultimele 22 de luni, începând de la "lichidarea" lui Ernesto Valverde până la numirea lui Xavi. 

Au început de la cele 11 milioane de euro ale lui Valverde (salariu și alte despăgubiri) și au continuat cu cele 4 milioane necesare despărțirii de succesorul său cu mandat destul de scurt, Quique Setien (suma e încă în litigiu la tribunal între cele două părți!).

Koeman, cel mai scump

Apoi au fost investite 5 milioane pentru a-l elibera pe Ronald Koeman de acordul cu federația olandeză și acum alte 12 milioane de euro ca să scape de restul contractului pe care îl mai avea fostul selecționer batav, supranumit "Rambo", cu Barcelona. 

În total, 37 de milioane consumate în gestiunea Bartomeu și Laporta în speranța că-l vor găsi până la urmă pe noul Pep Guardiola. Xavi și suita sa de șapte colaboratori au plecat dimineață spre Barcelona și vor debuta pe 20 noiembrie, în derbyul cu Espanyol, cu trei zile înaintea "finalei" pentru calificarea în "optimile" Ligii cu Benfica.

Citește și:

Legenda s-a întors acasă: Barcelona l-a prezentat oficial pe Xavi la 3 dimineața » Durata contractului și ziua primei conferințe

4 superjucători pe lista lui Xavi » Barcelona se interesează de vedeta cu origini românești

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează