INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT VILANOVA

52.999 de persoane au venit la Camp Nou în ultimele două zile pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Tito Vilanova

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 21:39

FC Barcelona a anunţat, pe site-ul oficial, că 52.999 de persoane i-au adus la stadionul Camp Nou un ultim omagiu fostului tehnician al echipei catalane, Tito Vilanova, care a încetat din viaţă în urmă cu două zile şi, conform cotidianului As, ar fi fost incinerat sîmbătă.Timp de două zile, sîmbătă şi duminică, fanii au avut posibilitatea să îl omagieze pe Vilanova într-un spaţiu special amenajat la stadionul Camp Nou. Sîmbătă, între orele 09.00 şi 23.00, în sala de condoleanţe au ajuns, rînd pe rînd, 20.802 persoane, primii fiind chiar jucătorii echipei FC Barcelona, iar duminică numărul celor care l-au omagiat pe tehnician a fost mai mare - 32.197. Printre persoanele care au fost prezente în sala de condoleanţe s-a numărat şi selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque.

După închiderea sălii de comemorare pentru public, în spaţiul amenajat la arena Camp Nou a sosit şi familia lui Vilanova - soţia sa Montse, copiii Carlota şi Adria, precum şi fratele Josep însoţiţi de alte rude şi de prieteni apropiaţi. Familia s-a recules în faţa imaginii lui Vilanova şi a contemplat cu emoţie dovezile de afecţiune lăsate acolo de fani.

Potrivit cotidianului As, trupul neînsufleţit al lui Tito Vilanova a fost incinerat la Peralada, în apropiere de localitatea natală a tehnicianului, Bellcaire d'Emporda, informaţie care ar fi fost confirmată şi de clubul catalan. Ceremonia funerară s-a desfăşurat într-un cadru intim, la dorinţa familiei lui Vilanova.

Tito Vilanova a încetat din viaţă, vineri, după o luptă de doi ani şi jumătate cu cancerul. În acest week-end, s-au ţinut momente de reculegere în memoria sa la meciurile din Spania, dar şi pe stadionul echipei Bayern Munchen, antrenată de prietenul şi fostul colaborator al lui Vilanova, Josep Guardiola.

După decesul lui Vilanova, familia sa a cerut să i se respecte intimitatea, singura acţiune publică pe care a acceptat-o fiind ceremonia religioasă care va avea luni la catedrala din Barcelona, care va finaliza cele trei zile de doliu decretate de clubul catalan.

Sursă: Mediafax

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
spinoza
spinoza  •  28 Aprilie 2014, 00:21

A fost un om bun! A murit in saptamana luminata!!!

dash.berlin
dash.berlin  •  28 Aprilie 2014, 00:00

RIP !

florisking
florisking  •  27 Aprilie 2014, 22:17

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează