INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - SEVILLA 2-1

BAYERN - SEVILLA 2-1. Domnul Supercupă: „A luat trofeul și pleacă!” » De cine se desparte Bayern Munchen după victoria cu Sevilla

Bayern a luat al patrulea trofeu în 2020 și Flick e primul antrenor german cu acest record // FOTO: Guliver/GettyImages +24   FOTO
Bayern a luat al patrulea trofeu în 2020 și Flick e primul antrenor german cu acest record // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 10:42 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 10:57

Bayern Munchen a câștigat Supercupa Europei, 2-1 cu Sevilla. MIjlocașul Javi Martínez, autorul golului decisiv, marcat în prelungiri, a prins la Budapesta ultimul său meci înaintea plecării. Și la primul trofeu câștigat cu bavarezii în 2013, a marcat decisiv, la ultima fază.

Bayern câștigă tot în 2020 și nu a ratat nici Supercupa Europei, chiar dacă a avut cel mai tenace adversar la Budapesta. Sevilla a deschis scorul și putea produce supriza joi seară, dar s-a predat în prelungiri (1-2). Diferența a făcut-o Javi Martínez, la numai cinci minute după ce Hansi Flick l-a introdus în locul lui Lucas Hernández. „A intrat, a marcat, a ridicat trofeul și acum pleacă!", a scris Bild despre mijlocașul spaniol, venit în Bavaria pe vremea lui Jupp Heynckes și gata de transfer.

„Coleg și om deosebit"

„Cireașa de pe tort a fost pusă de Mister Supercup. Javi ne-a condus spre triumf, este un coleg și un om deosebit. A trecut peste atâtea accidentări, a suferit mult, dar a revenit de fiecare dată și a câștigat dueluri la cap și în tacklinguri. Nu îi putem mulțumi suficient de mult", a făcut o reverență Thomas Müller, ales omul finalei. Dacă Bilbao s-ar fi mișcat mai repede, Javi n-ar fi fost pe foaie!

Gol cu Chelsea în 2013

Și-n august 2013, Martínez contribuise capital la prima Supercupă a lui Bayern. Nici Guardiola nu l-a folosit titular cu Chelsea. L-a băgat abia după pauză și spaniolul a trimis meciul la loviturile de departajare, marcând în minutul 120Ă1! Iar bavarezii au câștigat apoi loteria penaltyurilor. „Chiar dacă nu joc decât 10-15 minute, încerc să dau totul și cred că am dovedit-o și acum. Sunt foarte fericit pentru gol, e un vis că am luat iar trofeul", zice spaniolul de 32 de ani, venit de la Athletic. 

23 de victoriiconsecutive are Bayern, în seria începută după remiza albă cu Leipzig în februarie

Puține măști, distanțare slabă!


Primul meci din cupele europene cu spectatori ar putea fi o bombă biologică. Pentru că fanii n-au respectat regulile la Budapesta, unde UEFA a lăsat 20.000 în tribune (30 la sută din capacitate). Puțini au avut măști de protecție (foto), distanțarea socială a rămas mai mult în teorie. Suporterii Sevillei au făcut petrecere în avion în drumul spre Ungaria, în timp ce rivalii germani au sărbătorit umăr lângă umăr golurile lui Goretzka și Martínez. Două treimi din cele 3.000 de bilete oferite de UEFA au fost returnate de bavarezi, de frica infectării cu coronavirus într-o zonă de "mare risc"

FOTO. Cele mai tari imagini din Bayern Munchen - Sevilla 2-1

+20 FOTO

VIDEO Discuție incredibilă între Țiriac și Pique după dezastrul Barcelona - Bayern 2-8: „Băi, Ion, eu sunt primul care spune asta”

Citește mai multe știri din fotbalul european: 

Avalanșă de goluri în meciurile din Europa League » Victorii pentru Tottenham, AC Milan și Rangers, cu Ianis Hagi integralist

Șocant! Un milion de euro oferiți unui asasin pentru uciderea fostului jucător al lui Mircea Lucescu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează