INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Gino Iorgulescu, mesaj emoționant după decesul lui Paolo Rossi: „Am pierdut un prieten rar, o lume de amintiri”

Gino Iorgulescu (dreapta), alături de Paolo Rossi (centru) și Ilie Balaci +12   FOTO
Gino Iorgulescu (dreapta), alături de Paolo Rossi (centru) și Ilie Balaci

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2020 12:26 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 12:48

Gino Iorgulescu (64 de ani), președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a reacționat după ce italianul Paolo Rossi a decedat, la vârsta de 64 de ani, din cauza unei boli incurabile.

Șeful LPF a postat un mesaj emoționant, intitulat „despărțirea de un mare prieten”. Iorgulescu l-a întâlnit pe Rossi în timpul duelurilor între reprezentativele României și Italiei: prima dată în 1982, în egalul alb de la Firenze. Cei doi s-au duelat și un an mai târziu, atunci când România a câștigat cu 1-0.

A murit Paolo Rossi. Mesajul lui Gino Iorgulescu

Am aflat și nu pot să cred că e adevărat că un bun prieten a plecat dintre noi atât de repede, provocând tristețea unei lumi întregi. Am fost adversarul din teren al lui Paolo Rossi și prietenul lui din România, de atunci și de peste vremuri. Meciurile Italia-România de acum aproape 40 de ani ne-au apropiat, iar acest început de iarnă m-a îndurerat cumplit la aflarea veștii că Paolo nu mai este

Fotbalul jucat de el a fost realmente de aur, ca Balonul și titlul mondial cucerite de el în acel 1982, când am fost pentru prima oară adversari, la Firenze. Adio, prieten drag! Adio, fotbalistule de geniu! Odată cu plecarea ta, fotbalul a pierdut un zâmbet și o poveste! Eu am pierdut un prieten rar și o lume de amintiri!

 - Gino Iorgulescu, președinte LPF

A murit Paolo Rossi

La nivel de club, Rossi a evoluat pentru Como, Vicenza, Perugia, Juventus, AC Milan și Hellas Verona. S-a retras în 1987. A câştigat aproape tot ce putea cu echipele la care a evoluat: Serie A, Cupa Italiei, Cupa Campionilor, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, iar ca performanţe individuale titlul de golgeter în Italia, în Cupa Campionilor Europeni şi, cel mai important, Balonul de Aur în 1982.

Regenerat de bătrânul Bearzot după scandalul meciurilor trucate de la Perugia (Totonero), Paolo Rossi a propulsat squadra azzurra spre titlul mondial din 1982 cu 6 goluri în ultimele 3 meciuri.

+8 FOTO

De-abia îi expirase suspendarea cu Perugia. Paolo Rossi, un nevinovat prins în caracatiţa meciurilor trucate din Italia şi exclus din fotbal timp de doi ani, încerca să revină la viaţă. La 25 de ani, s-a trezit direct la Mondial! Apoi, lovitura de graţie. Hat-trick contra Braziliei lui Zico şi Socrates. Şi 3-2 în cel mai important meci al Italiei. „A fost cadoul meu pentru Enzo Bearzot", avea să dezvăluie Rossi, a cărui biografie s-a intitulat „Am făcut Brazilia să plângă!".

Au urmat o „dublă" în semifinala cu Polonia (2-0) şi încă un gol în finala contra Germaniei de Vest (3-1). Visul se împlinise: squadra azzurra era campioană mondială, iar Paolo Rossi, golgeter: „Destinul mi-a luat doi ani din viaţă, însă m-a răsplătit cu cel mai preţios trofeu". După ce s-a retras din fotbal spre sfârșitul anilor '80, Rossi a lucrat ca expert pentru Sky, Mediaset și Rai.

Portarul român care l-a anihilat pe Paolo Rossi: „Juca extraordinar!” » Cămătaru: „Ce veste... M-am blocat!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
balaur
balaur  •  10 Decembrie 2020, 18:05

Hai ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

192486884818821
Mihnea Ilie  •  10 Decembrie 2020, 16:13

Un fariseu... Am fost la meci. L, a scuipat și l, a înjurat pe Rossi tot meciul... Singur a recunoscut. Acum e,, devastat,, de veste... Plânge Gino de ieri, fără întrerupere...

cineva
cineva  •  10 Decembrie 2020, 13:10

Dar chiar cine stie detalii despre el? Ce face cum o mai duce, e bine, sanatos? Si a revenit dupa accident. Presa nu ne informeaza cu nimic. Imi fac griji pt el

Vezi toate comentariile (4)
Comentează