INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Încă o tragedie în lumea fotbalului: a murit Paolo Rossi, campion mondial cu Italia în 1982

Paolo Rossi (în albastru, cadru apropiat) // Foto: Twitter @Reuters +12   FOTO
Paolo Rossi (în albastru, cadru apropiat) // Foto: Twitter @Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2020 07:49 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 11:08

Paolo Rossi, campion mondial cu naționala Italiei în 1982, a decedat azi-noapte, la 64 de ani, din cauza unei „boli incurabile”, anunță Gazzetta dello Sport. 

Soția sa, Federica Cappelletti, a postat pe Instagram o poză cu ei împreună, alături de descrierea: „Per sempre” (n.r. - „pentru totdeauna”, în italiană).

La nivel de club, Rossi a evoluat pentru Como, Vicenza, Perugia, Juventus, AC Milan și Hellas Verona. S-a retras în 1987.

A câştigat aproape tot ce putea cu echipele la care a evoluat: Serie A, Cupa Italiei, Cupa Campionilor, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, iar ca performanţe individuale titlul de golgeter în Italia, în Cupa Campionilor Europeni şi, cel mai important, Balonul de Aur în 1982.

A murit Paolo Rossi » Ce spunea campionul mondial despre Adrian Mutu: „Dacă avea mai multă minte, ar fi fost cel mai bun atacant din lume”

A murit Paolo Rossi: cum a adus CM după scandalul cu Perugia

Regenerat de bătrânul Bearzot după scandalul meciurilor trucate de la Perugia (Totonero), Paolo Rossi a propulsat squadra azzurra spre titlul mondial din 1982 cu 6 goluri în ultimele 3 meciuri.

+8 FOTO
  • FOTO: Imago

De-abia îi expirase suspendarea cu Perugia. Paolo Rossi, un nevinovat prins în caracatiţa meciurilor trucate din Italia şi exclus din fotbal timp de doi ani, încerca să revină la viaţă. La 25 de ani, s-a trezit direct la Mondial! Apoi, lovitura de graţie. Hat-trick contra Braziliei lui Zico şi Socrates. Şi 3-2 în cel mai important meci al Italiei. „A fost cadoul meu pentru Enzo Bearzot", avea să dezvăluie Rossi, a cărui biografie s-a intitulat „Am făcut Brazilia să plângă!".

Au urmat o „dublă" în semifinala cu Polonia (2-0) şi încă un gol în finala contra Germaniei de Vest (3-1). Visul se împlinise: squadra azzurra era campioană mondială, iar Paolo Rossi, golgeter: „Destinul mi-a luat doi ani din viaţă, însă m-a răsplătit cu cel mai preţios trofeu". După ce s-a retras din fotbal spre sfârșitul anilor '80, Rossi a lucrat ca expert pentru Sky, Mediaset și Rai.

VIDEO. Cele 3 goluri marcate de Paolo Rossi contra Braziliei la Campionatul Mondial din 1982

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Playtech: BREAKING: Anamaria Prodan, ultimatum de la Reghecampf. E DISPERAT să divorțeze de ea, așa că i-a CERUT să facă asta în septembrie


Comentarii (9)
radugo
radugo  •  10 Decembrie 2020, 16:37

A murit Paolo Rossi? Campionul mondial și golgheterul din Spania 82? Păi, chemați-l repede pe CTP să arunce cu lături în el!

badeadorian
badeadorian  •  10 Decembrie 2020, 11:17

Pacat , mult prea devreme plecat !!! Dumnezeu să-l odihnească în pace !!

cineva
cineva  •  10 Decembrie 2020, 10:41
Postat de scorillo07 pe 10 Decembrie 2020, 10:28

***

Stiu dar m au cenzurat ieri de am avut contul blocat de 2 ori, in legatura cu cuvintele folosite de mine, considerate de baietii destepti ce modereaza pe gsp, ca fiind jignitoare si rasiste, de mi e frica sa mai fiu liber in exprimare ;)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează