INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT PELE

Ce au decis autoritățile din Brazilia, imediat după moartea lui Pelé + Unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit

Pelé, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. / foto: Guliver/Getty Images +31   FOTO
Pelé, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 decembrie 2022 10:39 / Actualizat vineri, 30 decembrie 2022 11:08

Pelé, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. Jair Bolsonaro, actualul președinte al Braziliei, a decretat trei zile de doliu național în memoria lui Edson Arantes do Nascimento.

Doliul oficial este decretat în toată ţara, un semn de respect după decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele”, se arată în decretul emis de președinția din Brazilia. 

Decesul lui Pele l-a îndurerat și pe Luiz Inacio Lula da Silva, președintele ales al Braziliei, cel care va prelua funcția de la 1 ianuarie 2023. Acesta a scris pe Twitter că „nu a existat niciodată un număr 10 ca Pele”, adăugând că „puţini brazilieni au purtat numele ţării noastre atât de departe ca el”, notează BBC

Ultima imagine cu Pelé » Momentul emoționant surprins de fiica sa în spital
A murit Pelé
Ultima imagine cu Pelé » Momentul emoționant surprins de fiica sa în spital

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele, depus pe stadionul lui Santos

Santos, clubul pe care Pele l-a „slujit” aproape toată cariera, a anunțat că sicriul cu trupul neînsuflețit al „Regelui” va fi depus pe stadionul unde aceasta a făcut istorie.

Ceremonia religioasă pentru cel mai mare fotbalist din toate timpurile va avea loc pe stadionul Urbano Caldeira, din Vila Belmiro, unde el a încântat lumea. Sicriul va fi depus la centrul terenului”, a anunțat clubul Santos. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde doar membrii familiei vor avea acces.

+27 FOTO

A murit Pele, cel mai mare golgheter din toate timpurile

Pele a jucat la patru Mondiale și s-a încununat cu trei titluri, performanță încă neatinsă de nimeni (1958, 1962 și 1970) și chiar foarte greu de egalat. Doar în 1966 n-a trecut de faza grupelor.

Deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate, 1.281 în 1.363 de partide, oficiale și neoficiale, și rămâne cel mai tânăr marcator din istoria CM, 17 ani și 239 de zile, cel mai tânăr autor al unui hattrick și cel mai tânăr cu gol reușit în finala din 1958, cu Suedia. Nu a vrut să se despartă de Santos, cu care a cucerit toate trofeele posibile, și a uimit lumea în amicalele disputate.

VIDEO A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele!

Citește și alte știri despre Pele:

Omagiul emoționant al lui Ronaldo Nazario pentru marele Pelé: „Nu a părăsit niciodată topul, dar ne părăsește astăzi. Cel mai bun din toate timpurile”

VIDEO Imagini de neuitat cu Maradona și Pelé » Ziua în care s-a îndeplinit marele vis al lui Diego! Momentul istoric petrecut direct la TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  30 Decembrie 2022, 19:15

Ar fi fost frumos daca echipa Braziliei i-ar fi facut si lui o bucurie inainte sa moara.

BindenDanDat
BindenDanDat  •  30 Decembrie 2022, 11:46

Merge si-o telenovelă, cu alea trei zile, la pachet.

golombioschi
golombioschi  •  30 Decembrie 2022, 11:19

Drum linistit printre stele, Pele!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează