INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT PELE

Omagiul emoționant al lui Ronaldo Nazario pentru marele Pelé: „Nu a părăsit niciodată topul, dar ne părăsește astăzi. Cel mai bun din toate timpurile”

Ronaldo (în dreapta) și Pele, după finala Mondialului din 2002 / FOTO: Guliver/Getty Images +31   FOTO
Ronaldo (în dreapta) și Pele, după finala Mondialului din 2002 / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 decembrie 2022 09:56 / Actualizat vineri, 30 decembrie 2022 11:12

Pelé, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. Dublul campion mondial Ronaldo Nazario, unul dintre urmașii săi de seamă, i-a adus un omagiu emoționant.

„Unic. Genial. Tehnic. Creativ. Perfect. Inegalabil. Pelé: a ajuns și a rămas acolo. Nu a părăsit niciodată topul, dar ne părăsește astăzi. Regele fotbalului, unicul. Cel mai bun din toate timpurile. Lumea, în lacrimi.

Tristețea de a ne despărți de el combinată cu mândria imensă față de istoria scrisă de el. Ce privilegiu a fost să joc după tine, prietenul meu. Talentul tău este o școală prin care fiecare fotbalist ar trebui să treacă. 

Moștenirea ta va fi transmisă din generație în generație. Și așa vei rămâne viu. Astăzi și pentru totdeauna te vom celebra. Îți mulțumesc, Pele. Odihnește-te în pace”, a scris Ronaldo Nazario. 

Un singur român a fost coechipier cu Pelé: „Am visat mereu că îţi voi strânge mâna”
A murit Pelé
Un singur român a fost coechipier cu Pelé: „Am visat mereu că îţi voi strânge mâna”

Lumea fotbalului deplânge moartea lui Pele, brazilianul considerat de mulți unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Acesta a încetat din viață joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o îndelungată suferință. Citește AICI reacțiile lui Neymar, Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo la dispariția legendarului brazilian + Ce a declarat Gheorghe Hagi despre Pelé.

+27 FOTO

A murit Pele, cel mai mare golgheter din toate timpurile

Pele a jucat la patru Mondiale și s-a încununat cu trei titluri, performanță încă neatinsă de nimeni (1958, 1962 și 1970) și chiar foarte greu de egalat. Doar în 1966 n-a trecut de faza grupelor.

Deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate, 1.281 în 1.363 de partide, oficiale și neoficiale, și rămâne cel mai tânăr marcator din istoria CM, 17 ani și 239 de zile, cel mai tânăr autor al unui hattrick și cel mai tânăr cu gol reușit în finala din 1958, cu Suedia. Nu a vrut să se despartă de Santos, cu care a cucerit toate trofeele posibile, și a uimit lumea în amicalele disputate.

VIDEO A murit Pelé » Fotbalul și-a pierdut Regele!

Citește și alte știri despre Pele: 

Marele Pelé a numit un român drept cel mai tare adversar de la CM 1970: „Intram kamikaze la fiecare duel! M-a scuipat pe teren”

VIDEO Imagini de neuitat cu Maradona și Pelé » Ziua în care s-a îndeplinit marele vis al lui Diego! Momentul istoric petrecut direct la TV

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  30 Decembrie 2022, 12:28

Citind GSP de azi, am aflat cu bucurie ca: 1. Pele a fost si putin roman. 2. O bucata din Pele este in Romania. 3. Sute de romani au fost intimi cu Pele. 4. Sunt ultimu’ fraier, pentru ca nu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează