INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

A plonjat în moarte » Unul din afganii care s-a agățat de trenul de aterizare al avionului ce decola din Kabul era fotbalist

Articol de - Publicat vineri, 20 august 2021 09:52 / Actualizat vineri, 20 august 2021 10:29

Zaki Anwari, fotbalist afgan de 19 ani, a încercat să fugă din calea talibanilor agățându-se de trenul de aterizare și de fuselajul unui avion american de transport. Când aeronava s-a ridicat de la sol, el s-a numărat printre cei care au căzut în gol.

Transmise și retransmise de numeroase televiziuni, imaginile au îngrozit lumea întreagă. Disperați să fugă din calea cruzimii talibanilor, numeroși afgani s-au agățat de avioanele americane de transport care decolau de pe aeroportul „Hamid Karzai" din Kabul. 

Și Zaki Anwari, un fotbalist afgan de 19 ani, internațional de tineret, s-a numărat printre ei. Ca mulți alții, el a căutat să se prindă de trenul de aterizare și de fuselaj. Dar după ce aeronava, un C17, s-a ridicat de la sol, i-a fost extrem de greu să reziste agățat. După câteva sute de metri puterile l-au lăsat și a plonjat în gol, murind la impactul violent cu solul.

Potrivit cotidianului „Washington Post", care a stat de vorbă cu un oficial american, la aterizarea forțată a unui avion, deoarece trenul de aterizare refuza să se deschidă, s-au găsit inclusiv resturi umane pe cauciucuri!

 Anwari era elev la un liceu cu predare în limba franceză din Kabul. Iar la vârsta de 16 ani debutase în naționala de tineret a Afganistanului.

640de cetățeni afgani au fost salvați de avioanele de transport americane

Dezvăluiri tulburătoare despre jucătoarele de fotbal din Afgansitan: „Abandonate, blocate în casă, speriate!”

Retragerea trupelor americano-britanice, după 20 de ani, și revenirea talibanilor la putere a readus teama în rândul femeilor din Afganistan.

Fostul căpitan al naționalei feminine de fotbal, Khalida Popal, acum cetățean danez, a dezvăluit într-un interviu acordat celor de la BBC prin ce trec fotbalistele afgane.

„Primesc mesaje de la jucătoare din Afganistan, care plâng, care susțin că se simt abandonate, blocate în propriile case de teama de a ieși pe străzi. Le este frică! Toate visele au dispărut! Mi-au parvenit înregistrări video în care fetele povestesc că «persoanele împotriva cărora am vorbit sunt acum în fața ușii mele. Nu pot respira! Sunt atât de speriată, nu există protecție!»".

Citește și alte știri din Afganistan:

Dezvăluiri tulburătoare despre jucătoarele de fotbal din Afganistan: „Abandonate, blocate în casă, speriate!”

Talibanii i-au spulberat visul! Prima femeie afgană calificată la Jocurile Paralimpice nu mai poate părăsi țara natală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cirus11
cirus11  •  20 August 2021, 14:12
Postat de dora pe 20 August 2021, 12:57

Daca ar fi fost un fost combatant angajat al fostului regim cautat ptr crime de razboi i-as fi inteles disperarea de a fugi, prin orice mijloc si cat mai repede din țară !

Pai poate trebuie explicat ca fotbalul si sportul in general este complet interzis in Afghanistan sub regimul asta. Nu ai voie nici sa-l urmaresti.

dora
dora  •  20 August 2021, 12:57

Daca ar fi fost un fost combatant angajat al fostului regim cautat ptr crime de razboi i-as fi inteles disperarea de a fugi, prin orice mijloc si cat mai repede din țară !

toss
toss  •  20 August 2021, 11:57

de parca cineva poate verifica...mda, cam mult se insista cu Afganistanul acesta...presimt ca BLM va fi inlocuit cu AWLM(Afghan Woman Life Matters)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează