INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Au rămas fără selecționer cu șase luni înainte de Copa América 2024! Decizia lui Ancelotti a bulversat teribil situația

Fernando Diniz, la semifinala CM al Cluburilor cu Manchester City // Foto: Imago
Fernando Diniz, la semifinala CM al Cluburilor cu Manchester City // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 13:25 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 13:48

Federația braziliană (CBF) caută un antrenor pentru cvintupla campioană mondială. Mandatul lui Fernando Diniz s-a încheiat vineri și Carlo Ancelotti a anunțat recent că și-a prelungit cu 2 ani contractul cu Real Madrid. Singura soluție ar fi numirea lui Dorival Júnior, de la Sao Paulo!

Promisiunile făcute de președintele Confederației braziliene (CBF) în privința numirii lui Carlo Ancelotti ca selecționer al reprezentativei auriverde au fost numai o cacealma. 

Italianul a mulțumit frumos pentru ofertă și a anunțat că a ajuns la un acord cu Real Madrid pentru reînnoirea contractului până în 2026. Astfel că CBF a rămas descoperită cu doar șase luni înaintea Copei America!

Pentru că mandatul de interimat al lui Fernando Diniz s-a încheiat și Ednaldo Rodrigues a rămas cu buza umflată! Repus joi în funcție, după ce a contestat decizia îndepărtării sale la Tribunalul Federal Suprem (STF). Ednaldo Rodrigues a trebuit să-l lase pe Diniz numai cu funcția de antrenor la Fluminense, așa cum era și înțelegerea.

Bilanț dezastruos cu Fernando Diniz

Cu Fernando Diniz la conducerea tehnică, Selecao a înregistrat în preliminariile CM 2026 două succese, cu Bolivia și Peru, trei eșecuri, cu Uruguay, Colombia și Argentina, ultimul fiind unul dureros chiar pe Maracana, și o remiză, cu Venezuela. Brazilia se află după 6 etape din calificările AmSud abia pe locul al șaselea (ultimul ce asigură calificarea directă!), cu 7 puncte, 

Locul lui Diniz (câștigător al Copei Libertadores contra lui Boca Juniors), care ar fi trebuit să stea în funcție până la 30 iunie (când CBF îl aștepta pe Ancelotti), ar putea fi ocupat de Dorival Júnior, de la Sao Paulo, după cum informează "O Globo". 

Acesta are 61 de ani și n-a pregătit decât formații din Brazilia, nu mai puțin de 21, începând din 2002! CBF a mai încercat să-l curteze pe Jose Mourinho, dar portughezul a pus, la fel ca Ancelotti, echipa de club pe primul plan și a continuat la AS Roma.

9meciuri au adunat împreună Ramon Menezes și Fernando Diniz pe banca tehnică a Selecao, după plecarea lui Tite. Bilanț: trei victorii, un egal și cinci înfrângeri!

Carlo Ancelotti era planul B? Fostul campion mondial dezvăluie: „Zidane a fost prima variantă cu siguranță, dar a refuzat”
FRANȚA
Carlo Ancelotti era planul B? Fostul campion mondial dezvăluie: „Zidane a fost prima variantă cu siguranță, dar a refuzat”
Doliu în Brazilia: legendarul Mario Zagallo a murit la 92 de ani! Era de 4 ori campion mondial
DECES
Doliu în Brazilia: legendarul Mario Zagallo a murit la 92 de ani! Era de 4 ori campion mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close