INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Abramovic riscă până la 15 ani de pușcărie dacă se întoarce în Rusia!

Roman Abramovic
Foto: Imago
Roman Abramovic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 10:18 / Actualizat luni, 07 martie 2022 11:20

Roman Abramovic (55 de ani) riscă să facă pușcărie dacă se întoarce în Rusia după ultima lege pe care parlamentul de la Kremlin a aprobat-o.

După ce a decis să vândă Chelsea pentru a se delimita de Vladimir Putin și de războiul pornit de acesta în Ucraina, Abramovic este acum în pericol să nu se mai poată întoarcă în Rusia.

Potrivit britanicilor de la Daily Mail, Abramovic riscă până la 15 ani de pușcărie dacă intră în Rusia după ce a răspindit „fake-news-uri” în comunicatul său în care anunța că vinde Chelsea.

Acesta a folosit cuvintele „război în Ucraina” în comunicatul dat în loc de „denazificare”, termenul folosit de propaganda de la Moscova. 

Vineri, parlamentul rus a instituit o nouă lege pentru toți jurnaliștii și opiniile publice anti-Putin, astfel că orice persoană care oferă o declarație care este catalogată drept „fake news” riscă închiosare, pedeapsa maximă fiind de 15 ani. 

În această situație, este foarte probabil ca Roman Abramovic să nu se mai întoarcă în Rusia, cel puțin în mandatul lui Putin.

Motivul cinic pentru care Roman Abramovic ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului

După aproape 19 ani la Chelsea, Roman Abramovic vinde clubul londonez, legătura cu Putin și războiul declanșat de președintele rus forțându-l să ia această decizie.

Anunțând că se desparte de Chelsea, rusul a precizat că renunță la datoria pe care clubul o are la el (estimată la 1,8 miliarde € de presa engleză și la 2,4 miliarde € de businessman-ul elvețian Hansjorg Wyss, interesat de achiziționarea The Blues). 

Și că va dona „profitul net al vânzării” pentru a sprijini familiile victimelor războiului. El cerând 3,3 miliarde de euro pentru Chelsea.

Ministru britanic: „Vom provoca durere acestui regim”

Toți sunt curioși cât ar putea dona. Întrebat în timpul show-ului Good Morning Britain, pe ITV, ministrul britanic de stat pentru securitate și granițe a admis că „nu am înțeles ce a vrut să spună cu profitul net, pentru că poți defini profitul net în diferite moduri”. 

Însă Damian Hinds a adăugat un avertisment pentru Abramovic: „Vreau să fiu sigur că vom impune un set de sancțiuni eficiente. Vom provoca durere acestui regim. Vom avea și sancțiuni individuale, și asupra organizațiilor. În același timp, vor exista restricții în sistemul financiar”.

Tocmai de aceea vrea să vândă Abramovic clubul, de teama ca autoritățile de la Londra să nu-i blocheze toate bunurile și companiile din Marea Britanie. 

Potrivit presei insulare, el speră să fie privit cu alți ochi dezvăluind că va dona o parte din bani victimelor războiului. Crede că, în fața unui asemenea plan, de ajutor, Guvernul britanic nu-i va îngheța averea și banii primiți din vânzarea lui Chelsea.

Citește și:

Rusul Kuliak ar putea avea probleme » Investigație deschisă după gestul şocant făcut recent
INVESTIGAȚIE
Rusul Kuliak ar putea avea probleme » Investigație deschisă după gestul şocant făcut recent
Secundul lui Lucescu, anunț înfiorător despre invazia Rusiei: „Au distrus deja jumătate din Ucraina”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Secundul lui Lucescu, anunț înfiorător despre invazia Rusiei: „Au distrus deja jumătate din Ucraina”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
belane
belane  •  07 Martie 2022, 20:14

saracu Abramovich ! e in impas, nu e ca si cand ar putea oricand sa-si faca intrare in restul tarilor de pe mapamond numai daca ma uit la "Early life" pe wikipedia imi dau seama rapid ca omul n-are nici un stres, si-n cele mai negure scenarii e cel putin o tara f. puternica care-l va primi cu bratele larg deschise.

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Martie 2022, 14:30
Postat de tororosso pe 07 Martie 2022, 13:55

Abramovic este acum în pericol să nu se mai poată întoarcă în Rusia ? Normal ar fi să se întoarcă în Ucraina ,țara natală unde a văzut lumina prima dată . Dar cum în Ucraina nu putea face averea uriașă a preferat să sugă la sânul mamei Rusia . Când joci la două capete riști !

Așa e, și Rinat Ahmetov a făcut cam același lucru. E ucrainean, dar se regăsește pe lista de oligarhi a lui Putina

tororosso
tororosso  •  07 Martie 2022, 13:55

Abramovic este acum în pericol să nu se mai poată întoarcă în Rusia ? Normal ar fi să se întoarcă în Ucraina ,țara natală unde a văzut lumina prima dată . Dar cum în Ucraina nu putea face averea uriașă a preferat să sugă la sânul mamei Rusia . Când joci la două capete riști !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează