SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INVESTIGAȚIE

Rusul Kuliak ar putea avea probleme » Investigație deschisă după gestul şocant făcut recent

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 10:18 / Actualizat luni, 07 martie 2022 10:58

Gimnastul rus Ivan Kuliak (20 de ani) este anchetat de Federația Internațională de Gimnastică după gestul făcut la Cupa Mondială de la Doha.

Potrivit BBC, FIG a deschis o procedură disciplinară și-l investighează pe Kuliak pentru „comportamentul lui șocant”.

O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”

Kuliak a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

Sportivul din Rusia și-a lipit pe piept un Z similar cu cel de pe tancurile rusești care au invadat Ucraina. Litera Z a devenit simbolul susținătorilor lui Vladimir Putin.

Gimnastul rus Ivan Kuliak a obținut locul 3 la paralele. În timpul festivității de premiere și-a lipit în zona pieptului un Z. Gestul este cu atât mai deplasat, cu cât în dreapta lui se afla chiar ucraineanul Illia Kovtun, câștigătorul probei.

Expertul militar Michael Clarke, citat de Sky News, a explicat posibila semnificație: „În cele mai multe cazuri, aceste simboluri reprezintă o anumită locație, comunică zona în care se deplasează, arată din ce unitate face parte vehiculul militar și către ce front se îndreaptă. Acestea semne se aplică cu scurt timp înaintea unui atac”.

Cum explică Rusia gestul

Valentina Rodionenko, șefa delegației Rusiei la această competiție și o figură importantă a acestui sport, a vorbit pentru Match TV, o televiziune din țara sa, despre cele întâmplate.

„A fost inițiativa sa. Băieții noștri sunt patrioți, cred că a procedat corect. De ce mereu ne fac o imagine de agresori, criminali? Ne-am adunat toți din staff-ul de antrenori și am ajuns la concluzia că Rusia a făcut o mare greșeală că timp de opt ani a încercat să-i convingă pe ucraineni, știind ce tâmpenii fac în Donețk și Luhansk. Am tăcut și acum plătim pentru asta”, a spus Rodionenko, citată de gymnovosti.com.

Citește și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Martie 2022, 17:18

astazi FIG o sa decida ce sanctiune o sa primeasca sportivul rus(se zice ca a fost hotararea lui..pedeapsa o sa fie pe masura,sper sa nu duca la excluderea )plus interzicerea participarii arbitrilor si sportivilor la urmatoarele competitii

mandpv964
mandpv964  •  07 Martie 2022, 14:30
Postat de maxp pe 07 Martie 2022, 13:06

Dezmembrarea României Mari nu a fost chiar a României Mari, pt cine știe putina istorie, ca am beneficiat și noi de recuperarea Transilvaniei, care la acel moment nu mai era a noastră. Am fost câștigați în acel moment. Mai departe, ok, exista niște dileme teritoriale vechi, dacă toată lumea cere disputarea acestora, amânarea unui război global nu-și mai are rostul. Eu cred ca se poate trai în pace și dacă nordul Bucovinei rămâne al Ucrainei, prefer asta decât sa îl recuperam cu prețul unei invazii rusești care sa înceapă sa aresteze din nou studenți și sa își impună forma de guvernare.

Ce trist.. Daca generatiile de romani care au facut Romania Mare ar fi gandit ca tine, acum, Romania ar fi fost ceva prin jurul Bucurestiului, ardeleni tot cu caciula n mana si ochii - n pamant asteptand sa treaca jandaru ungur, iar la Iasi s - ar fi vorbit ruseste. Ce trist, pieirea Neamului Romanesc!

leu.mr
leu.mr  •  07 Martie 2022, 14:22

Credeti ca toti pun botul la articolele voastre "socante" ? Mai exista si oameni care au creier !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează