INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

AC Milan. Variantă-bombă de antrenor: Massimiliano Allegri, fost la Juventus!

Articol de - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 13:10

Massimiliano Allegri (52 de ani), fostul antrenor al lui AC Milan între 2010 şi 2014, trecut apoi la Juventus, e dorit de conducerea tehnică, Boban-Maldini. Totuși, administratorul delegat Gazidis insistă cu Rangnick.

Apele s-au învolburat din nou la Milan după înfrângerea şi, mai ales, modul în care s-a întâmplat!, în derbyul cu Inter, de la 2-0 la 2-4 după pauză. 

Stefano Pioli, varianta de avarie aleasă după demiterea lui Giampaolo, nu dă satisfacţie, astfel încât rossonerii caută deja un alt antrenor pentru la vară.

Nu există însă un consens între conducerea tehnică şi cea administrativă, Gazzetta dello Sport anunţând posibila revenire a lui Allegri: "Duel la Max pentru banca tehnică. Allegri ar fi tentat să se întoarcă în Serie A, dar doar cu un proiect solid". 

Massimiliano Allegri, antrenor şi director sportiv? 

Cotidianul roz susţine că directorul tehnic Zvonimir Boban şi chief football officer-ul Paolo Maldini înclină să-l aducă pe italianul de 52 de ani, ultima oară la Juventus, dar care a luat ultimul titlu al rossonerilor în 2011 şi e primul pe listă. 

În contrapartidă, administratorul delegat, greco-sudafricanul Ivan Gazidis, are altă filozofie şi ar paria pe un tehnician de afară. Germanul Ralf Rangnick, 61 de ani, actualul şef pe sport şi dezvoltare la Red Bull, pe care l-ar angaja şi director sportiv, o variantă vehiculată în premieră săptămâna trecută de Bild.

Allegri şi-a luat un an sabatic, după îndepărtarea de la Juventus, şi a avut un prim contact cu şefii lui Milan înaintea meciului cu Sassuolo.

3 trofeea cucerit în cariera de antrenor Rangnick, toate cu Schalke, Cupa Ligii (2005), Cupa şi Supercupa Germaniei (2011). A avut două mandate la RB Leipzig (2015-'16 şi 2018-'19)

178 de meciuride meciuri a stat Allegri pe banca Milanului (2010-2014), înregistrând 91 de victorii, 49 de remize şi 38 de eşecuri, golaveraj 303-178. A luat titlul şi Supercupa Italiei (2011), câştigând apoi 11 trofee cu Juventus

VIDEO // Rezumtat Inter - AC Milan 4-2

Vezi și: 

Accidentare incredibilă în Serie A » Leonardo Pavoletti, atacantul dorit de FCSB în 2013, și-a rupt ligamentul operat după o ieşire la restaurant!

  • foto: Guliver/Getty Images

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  12 Februarie 2020, 14:14

AC Milan chiar are nevoie de un antrenor de top sa reconstruiasca echipa si sa redevina o forta in Europa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează