INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ”SFERTURI” Z MAROC - PORTUGALIA

Fotbalistul crescut în „La Fabrica” îl înfruntă pe Cristiano Ronaldo

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2022 16:30 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2022 16:42

Achraf Hakimi, 24 de ani, născut și crescut în Madrid, provenit dintr-o familie săracă, se luptă să ajungă în careul mondial de ași. Trebuie să treacă de echipa lui Cristiano Ronaldo.

Achraf Hakimi a dansat ca un pinguin de bucurie c-a transformat lovitura de la 11 metri care a trimis Spania acasă (3-0) în „optimi”. Extrema marocană s-a dus, după ce a sărbătorit alături de colegi golul, direct la mama sa, Saida, care a suferit în tribune pentru a o îmbrățișa și a-i mulțumi că l-a lăsat să se facă fotbalist. Un copil provenit dintr-o familie săracă a ajuns un star mondial, calificat în premieră cu naționala Marocului în „sferturi” și câștigător de titlu în Franța cu PSG. 

E fumător înrăit, dar a setat recorduri impresionante la Campionatul Mondial » Povestea atipică a maratonistului Croației
CROAȚIA - BRAZILIA
E fumător înrăit, dar a setat recorduri impresionante la Campionatul Mondial » Povestea atipică a maratonistului Croației

Familia lui s-a sacrificat mult pentru el, dar a venit recompensa. La 24 de ani, Hakimi visează să ducă în premieră o reprezentativă africană între primele 4 la CM.

Achraf Hakimi a primit oferta de la Real Madrid în cutia poștală

Așa cum au sperat părinții săi, plecați în Spania pentru a-i construi un viitor mai bun. Născut la periferia Madridului, în Getafe, Achraf nu stătea locului de mic, așa că mama l-a dus să facă sport. A încercat cu judo și înot, dar lui îi plăcea fotbalul. Saida și Hasan s-au străduit să-l ajute din toate puterile, tatăl vindea fructe pe stradă, mama era femeie de serviciu. 

A jucat pentru CD Colonia Ofigevi, înainte ca Real Madrid să-l cheme să dea o probă la 7 ani. Oferta a venit la cutia poștală și Achraf a crezut că e o glumă: „Sincer, credeam că scrisoarea e numai o minciună, că tata râde de mine”, își amintește Hakimi. Care a trecut cu brio proba și a fost admis în „La Fabrica” de los blancos.

Achraf Hakimi, suspendat de FIFA

În 2016 un verdict strâmb al FIFA l-a scos din circuit. Marocanul, născut, crescut și cu școala făcută în Madrid, petrecându-și toată viața în capitala Spaniei, a fost suspendat într-o anchetă ce privea jucătorii minori străini transferați de Real ilegal. 

1 pasă de golare Hakimi în 363 de minute jucate pentru naționala Marocului la CM 2022

„I-au văzut numele și l-au pedepsit nemeritat, fără temei. Era clar discriminare rasială”, spune Rabie Takassa, un scouter angajat de federația marocană. Abia la 18 ani a reușit să iasă din bucluc, FIFA dându-i „undă verde”.

Antrenorul Zidane i-a oferit încredere. „Îi voi rămâne recunoscător toată viața„, declară AH. Madrilenii l-au crezut necopt și l-au cedat împrumut la Dortmund. Traseul ce a urmat e exponențial. Inter l-a cumpărat în 2020 cu 43 de milioane de euro și l-a revândut lui PSG, făcând profit de 25 de milioane. Și acum, Hakimi se pregătește de înfruntarea cu Ronaldo.

Citește și alte articole:

Pelé îl consideră pe Kylian Mbappe succesorul său: „Sunt fericit să te văd depășindu-mi alt record”
FRANȚA
Pelé îl consideră pe Kylian Mbappe succesorul său: „Sunt fericit să te văd depășindu-mi alt record”
„Sper că ei iau trofeul” » Zlatan Ibrahimovic are o favorită clară pentru câștigarea Campionatului Mondial
FAVORITĂ
„Sper că ei iau trofeul” » Zlatan Ibrahimovic are o favorită clară pentru câștigarea Campionatului Mondial

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close