INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Actorul din „Game of Thrones” e fan Leeds și se înclină în fața lui Marcelo Bielsa: „Te iubim! Ești nemuritor!”

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 15:35 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 16:12

După 16 ani, Leeds revine în Premier League datorită managerului argentinian. „Ai scris istorie. Ne-ai făcut să ne simțim iar tineri”, îi mulțumește danezul Nikolaj Coster-Waldau.

16 ani. Atât trecuseră de când Leeds retrogradase din Premier League. Și cea mai bună imagine a trecerii timpului este Ricky Allman. Pe 2 mai 2004, după înfrângerea de la Bolton, 1-4, camerele TV au surprins un copil în lacrimi. 

Era el, avea doar 11 ani. Își aruncase tricoul și pe pieptul lui scria „Leeds Til I Die". Până la moarte. Site-ul The Athletic l-a găsit acum pe Ricky. Are 27 de ani și de-abia așteaptă să-și vadă echipa favorită jucând din nou în elită. Visul lui s-a realizat numai datorită lui Marcelo Bielsa. 

„E părintele fotbalului" 

În acești 16 ani, clubul a avut 5 patroni și 15 manageri. Fără succes. Când a venit argentinianul, în 2018, totul s-a schimbat. Stilul, echipa, orașul. Dintr-o dată, promovarea era posibilă. În primul sezon, a fost eliminat în semifinalele play-off-ului. 2020 a fost al lui. 

Nimeni nu l-a mai oprit

 La 64 de ani, „El Loco" din Rosario e adorat de foarte mulți tehnicieni mari ai momentului. „El e cel mai bun", spune Guardiola. „Pentru mine, e părintele fotbalului. Suntem o generație întreagă de antrenori care i-am fost discipoli", adaugă Pochettino. „Cel mai mult am învățat de la Marcelo", încheie Simeone. 

„Ai creat cea mai bună echipă" 

„Un om cu idei noi e un nebun, până când ideile sale triumfă", e unul dintre motto-urile sale. Și Bielsa a triumfat la Leeds. E campion în Championship și lumea îl adoră. Nikolaj Coster-Waldau, actorul danez fan Leeds care a jucat rolul Jamie Lannister în serialul „Urzeala Tronurilor", s-a înclinat în fața lui. 

„Ai scris istorie la Leeds, Marcelo! Ești nemuritor”, i-a transmis Nikolaj. „Când am retrogradat, fiica mea avea trei ani. Acum conduce, votează și merge la serviciu. Suntem toți mai bătrâni, dar tu ne-ai făcut să ne simțim iar tineri, după 16 ani de durere. Ai creat cea mai bună echipă din Championship. Te iubim, Marcelo!". 

La Leeds, Bielsa e Dumnezeu, nu exagerez. A redat zâmbetul unui oraș întreg. Toți strigăm în cor: «Vamos!»" 

- Graham Hyde, vicepreședinte al asociației fanilor lui Leeds

99 de meciuriare Marcelo Bielsa la Leeds (55 victorii, 18 egaluri, 26 eșecuri); în ultima etapă, cu Charlton, va sta pe bancă pentru a 100-a oară

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mircea Lucescu, anunț despre viitorul său în antrenorat: „Dacă voi găsi un astfel de club, mă întorc pe bancă!”

Tensiuni mari la AC Milan » Zlatan Ibrahimovic, amenințător la adresa propriului antrenor: „Data viitoare să nu mai faci asta!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează