INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mircea Lucescu, anunț despre viitorul său în antrenorat: „Dacă voi găsi un astfel de club, mă întorc pe bancă!”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 14:26 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 15:10

Mircea Lucescu, 75 de ani, își amintește cum s-a îndrăgostit de Inter și explică de ce nu a avut succes ca antrenor pe „Meazza”.

La aproape 75 de ani (îi va împlini pe 29 iulie), Mircea Lucescu e conectat nonstop la fotbal, căutat din toată lumea, mai ales din Italia. Ultimii l-au contactat cei de la site-ul FCInterNews. 

„Prima amintire legată de Inter e din tinerețe. M-am dus la stadion pentru a vedea marele Inter împotriva lui Dinamo. Și am luat niște palme, pentru că am încercat să intru fără să plătesc. Am devenit fan. Și, într-un sfârșit, antrenor", a declarat Luce.

Mircea Lucescu: „L-am vizitat de mai multe ori pe Pellegrini"

Reliefează că putea ajunge pe banca nerazzurrilor mai devreme, cu Ernesto Pellegrini președinte. 

„Eram la Brescia. Pellegrini intenționa să mă angajeze și l-am vizitat de mai multe ori acasă. El și soția sa voiau să știe totul despre mine. Dar Corioni nu m-a lăsat"

A semnat în cele din urmă în decembrie 1998, înlocuindu-l pe Gigi Simoni, dar nu a rezistat decât trei luni. După 0-4 cu Sampdoria, pe 21 martie, și-a dat demisia.

„Noi puteam câștiga Liga Campionilor"

„Am început bine, acasă am înscrie 25 de goluri în puține meciuri. I-am dat patru Romei lui Zeman, șase Veneziei și cinci lui Cagliari. Ofensiv, echipa era fantastică, dar avea problema defensive", afirmă tehnicianul. 

„Am avut trei ghinioane atunci: primul, că am venit după Simoni, care tocmai fusese ales antrenorul anului, presa nu era de partea mea; al doilea, mulți jucători erau în ultimul an de contract și voiau să iasă în evidență; al treilea, o mulțime de accidentări. În plus, în februarie se aflase deja că va fi numit Lippi. Nu a fost ușor". 

Lucescu e sigur că ar fi putut-o elimina pe Man. United (0-2 și 1-1 în "sferturi) și câștiga Liga Campionilor. „La Manchester, ni s-a anulat un gol valabil al lui Simeone și ni s-au refuzat două penaltyuri clare. În retur, am ratat câteva ocazii de gol la 1-0. Red Devils au cucerit trofeul, dar fără acele erori am fi putut cuceri noi trofeul".

„Moratti m-a plătit până în iulie"

Vorbește foarte frumos de Massimo Moratti, cel care i-a oferit șansa de a antrena pe „Meazza". „A fost mereu un domn. Când am pierdut cu Sampdoria, l-am anunțat că demisionez. Baggio și alții au încercat să mă oprească, dar luasem deja decizia: «Dacă nu o fac, jucătorii nu-și vor asuma responsabilitatea». Președintele a acceptat și m-a impresionat prin gestul său. M-a plătit până în iulie. Am continuat să ne auzim. Eu i-am propus pe Mutu și pe Emre".

Îmi place să construiesc echipe, dar am nevoie de timp, nu e ușor. Nu ajunge doar să transferi jucători. Dacă voi găsi un club cu un asemenea proiect, mă voi întoarce pe bancă. Altfel, nu

- Mircea Lucescu

VIDEO Mircea Lucescu, mesaj pentru FRF: „Trebuie să faceți asta”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Tensiuni mari la AC Milan » Zlatan Ibrahimovic, amenințător la adresa propriului antrenor: „Data viitoare să nu mai faci asta!”

Jose Mourinho a sărbătorit victoria cu Arsenal alături

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  19 Iulie 2020, 17:38

E cetatean roman de alta etnie decor a mea si la 80 de ani ìnca visèaza sa o preia pe inter milani. De ce nu ? Are tot viitorul in fata

107991897552266
Piramidon Quijote  •  19 Iulie 2020, 17:14

Mai lasă-ne moșule , vezi-ți de berea ta ( că nepotul cumpăra fabrica aia când ajungea Dăncila Papă ) , și aruncă-i 100 de coco lui Duckadam , că-ți linge tălpile 2 ani ...

traian_v
traian_v  •  19 Iulie 2020, 17:12

Bun, toate frumoase, dar care e anuntul??

Vezi toate comentariile (12)
Comentează