INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL

Acuzați de propagandă ideologică. Jucătorii israelieni dați afară din Turcia au primit o suspendare drastică!

Mesajul pentru care Sagiv Yehezkel a fost suspendat și expulzat
Mesajul pentru care Sagiv Yehezkel a fost suspendat și expulzat

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 12:26 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 13:00

Sagiv Yehezkel (28 de ani) și Eden Karzev (23 de ani) și-au aflat ieri pedepsele dictate de Comisia de Disciplină a federației turce, dar jucătorii vor face apel la UEFA pentru ca sancțiunea să nu fie valabilă și în Israel sau în alt campionat din Europa!

Continuă scandalul provocat în Turcia de cei doi fotbaliști israelieni ce și-au sprijinit conaționalii în războiul dus cu organizația teroristă Hamas. 

Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”
ANGLIA
Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”

Ieri, Comisia de Disciplină din cadrul federației din Turcia a intrat în scenă cu anunțul pedepsei dictate pentru Sagiv Yehezkel și Eden Karzev: ambii au primit câte opt etape de suspendare! Aceștia au fost acuzați de „propagandă ideologică" și se confruntă acum cu o situație inedită. 

Federația israeliană îi va sprijini și va face un apel la UEFA pentru ca sancțiunea să nu se aplice în campionatul intern sau într-o altă competiție europeană. 

Până când deciziile nu vor fi definitive, Yehezkel și Karzev nu-și vor putea găsi alte cluburi, întrucât nu-și cunosc statutul lor ca jucători!

Karzev a câștigat Toto-Cup cu Macccabi Tel Aviv

Karzev a semnat deja cu Maccabi Tel Aviv, chiar în ziua în care s-a întors în țară, iar alaltăieri a și evoluat pentru echipa sa în finala Toto-Cup, 0-0 și 4-2 la loviturile de departajare, cu Maccabi Haifa.

„Pentru federația israeliană pedeapsa este ciudată și forul de la Tel Aviv nu acceptă o așa nedreptate", scrie presa israeliană, care condamnă persecutarea celor doi fotbaliști de către autoritățile din Turcia. 

Avocații lui Yehezkel cer la FIFA ca jucătorul să fie declarat liber, deoarece „a fost concediat fără motiv, nu a făcut rău nimănui și a fost umilit grav".

Avocații lui Yehezkel vor duce cazul la FIFA

Deocamdată, Antalyspor nu i-a reziliat contractul lui Yehezkel. Dacă o va face, el nu ar mai putea evolua decât la Hapoel Beer Sheva (alături de Antonio Sefer), unde a jucat și la începutul sezonului, dar Hapoel nu-i poate plăti salariul de la Antalyspor. 

Avocații săi duc cazul la FIFA: luptă împotriva Antalyei și cer o excepție de la regulă, pentru ca Yehezkel să poată semna cu al treilea club în această stagiune. 

Sagiv a arătat la camera TV (după ce a marcat un gol) un mesaj scris pe un bandaj, „07.10 - 100 de zile", prin care el îi susține pe prizonierii israelieni luați în fâșia Gaza de Hamas, pe 7 octombrie, iar Eden Karzev a solicitat, într-o postare pe contul său de Instagram, că ostaticii din Gaza trebuie eliberați.

97.500de lire turcești (echivalentul a 3.200 de dolari) este amenda primită de cluburile din SuperLig, Antalyaspor și Bașakșehir, la care au evoluat Yehezkel și Kartzev

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Grevă la o echipă calificată în „optimile” Cupei Africii! Au refuzat să se antreneze
CAN 2024
Grevă la o echipă calificată în „optimile” Cupei Africii! Au refuzat să se antreneze
Românul pe care Diego Simeone l-a întrebat de Horațiu Moldovan: „I-am vorbit de bine. Și-a luat toate informațiile”
ATLETICO MADRID
Românul pe care Diego Simeone l-a întrebat de Horațiu Moldovan: „I-am vorbit de bine. Și-a luat toate informațiile”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  26 Ianuarie 2024, 15:35

Daca nu le„face dreptate”Israelul poate sa desființeze și FIFA!

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  26 Ianuarie 2024, 15:12

*** Ar trebui judecati si condamnati liderii de la Constantinopol pentru ca inca neaga genocidul a 2 milioane de armeni din 1915 sau al grecilor din Anatolia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Ianuarie 2024, 14:22

Duplicitatea Turciei: PKK e organizație teroristă, dar Hamas nu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează