INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”

Nicolo Zaniolo, în tricoul lui Aston Villa // Foto: Imago
Nicolo Zaniolo, în tricoul lui Aston Villa // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 11:39 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 12:05

Nicolo Zaniolo (24 de ani) a dezvăluit, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, că a trăit un coșmar, atunci când a fost săltat de poliție din cantonamentul squadrei azzurra de la Coverciano. „E groaznic că numele meu a fost asociat cu acest scandal. Nu am știut însă că accesez site-uri ilegale”, a spus mijlocașul lui Galatasaray.

Nu s-au stins încă ecourile scandalului de pariuri ilegale provocat în Italia de dezvăluirile fostului paparazzo Fabrizio Corona. Coincidență ori nu, mai mulți jucători italieni au intrat în atenția procurorilor și doi dintre aceștia au fost suspendați, Sandro Tonali (Newcastle) și Nicolo Faggioli (Juventus): primul a luat 10 luni, iar celălalt doar șapte.

 Alții, precum Nicolo Zaniolo, au scăpat deocamdată nepedepsiți, însă au rămas cu trauma și cu suspiciunea că au încălcat regulile: „Am trăit un coșmar când am fost ridicat din cantonamentul echipei naționale. Nu pot spune nimic despre anchetă, numai că simplul fapt că numele meu a fost asociat cu toată această poveste m-a îngrozit!", a spus Zaniolo, în Gazzetta dello Sport.

Grevă la o echipă calificată în „optimile” Cupei Africii! Au refuzat să se antreneze
CAN 2024
Grevă la o echipă calificată în „optimile” Cupei Africii! Au refuzat să se antreneze

Zaniolo: „Ne jucăm în casă ca să treacă timpul”

Mijlocașul italian, împrumutat de la Galatasaray până la sfârșitul stagiunii pentru 5 milioane de euro, a admis că nu a procedat corect: „Nu pot nega, am făcut o greșeală. Dacă sunt speriat? Nu, pentru că știam ceea ce fac. Sau, mai degrabă, ceea ce nu trebuie să fac. Nu am știut însă că accesez o platformă ilegală. Când ieșim la un restaurant ori într-un club, toți ochii sunt ațintiți asupra noastră. Poate că acolo sunt oameni care ne filmează. 

Așadar, dacă facem sau spunem vreo prostie, toată lumea află în câteva secunde. De aceea nu putem ieși în oraș tot timpul. Stăm acasă pe tabletă sau cu telefonul mobil și ne jucăm pentru a mai trece timpul. Asta este tot. Poate că nu este foarte inteligent, dar este adevărul".

Zaniolo: „Nu poate juca toată lumea în Serie A”

Mijlocașul lui Galatasaray a încercat să ofere scuze și să ceară înțelegere din partea contestatarilor săi: „Mulți dintre noi ne-am părăsit casele când eram copii. Am avut coechipieri care plângeau pentru că au fost separați de familiile lor când erau mici. Noi, fotbaliștii, suntem norocoși, dar am meritat tot ceea ce am primit. Nu toată lumea poate juca în Serie A. Carierele noastre sunt scurte și o accidentare ar putea pune capăt la tot ceea ce am construit. Acest lucru li s-a întâmplat mai multor oameni".

Mijlocașul de 23 de ani s-a mutat la Aston Villa în vară pentru 5 milioane de euro. În cazul în care echipa engleză alege să-l cumpere, trebuie să achite o sumă de transfer de 22,5 milioane de euro. În plus, există clauze de bonusuri ce pot ajunge la 15,5 milioane. Pe de altă parte, Galatasaray are dreptul de a primi 10% din profitul de la următoarea vânzare.

23de meciuri a bifat Nicolo Zaniolo pentru Aston Villa în toate competițiile, dintre care 14 în Premier League. Starul italian a reușit două goluri

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce a spus managerul lui Tottenham la conferința de astăzi despre Radu Drăgușin: „Cu el, am ridicat nivelul. E foarte bine poziționat”
STRANIERI
Ce a spus managerul lui Tottenham la conferința de astăzi despre Radu Drăgușin: „Cu el, am ridicat nivelul. E foarte bine poziționat”
Atletico Madrid s-a calificat în semifinalele Cupei Regelui » Horațiu Moldovan a fost rezervă
ATLETICO MADRID - SEVILLA 1-0
Atletico Madrid s-a calificat în semifinalele Cupei Regelui » Horațiu Moldovan a fost rezervă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează