INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Acuzații de rasism după Gala France Football: „Noi suntem maimuțele!”

Donnarumma primind Trofeul Yashin, desemnat celui mai bun portar al anului
Foto: Imago
Donnarumma primind Trofeul Yashin, desemnat celui mai bun portar al anului Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 11:23 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 13:51

În ceremonia la care Messi și-a adjudecat al 7-lea „Balon de Aur”, Gianluigi Donnarumma a câștigat Trofeul Yashin, acordat celui mai bun portar din 2021, luându-i fața lui Edouard Mendy, goalkeeper-ul celor de la Chelsea.

Câștigător al Ligii Campionilor și Supercupei Europei, Mendy s-a clasat doar pe locul secund în cursa pentru cel mai bun portar al anului, în spatele lui Donnarumma, învingător cu Italia la Campionatul European.

Patrice Evra, fostul fotbalist al lui Manchester United, a reacționat după Gala France Football și a acuzat că portarul lui Chelsea nu a câștigat din motive ce țin de rasism.

„Și dacă e să vorbim și de portari, știu că a câștigat Donnarumma. Dar cum rămâne cu Mendy? Știți voi, joacă la Cupa Africii... Noi suntem maimuțele. Nimeni nu respectă această competiție. 

Suntem singurul turneu unde trebuie să lipsești de la club trei săptămâni pentru a participa, doar pentru că suntem din Africa”, a declarat Evra într-un videoclip postat pe pagina sa de instagram.

Donnarumma, desemnat portarul anului

Italianul s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Mendy, Oblak, Ederson și Manuel Neuer

„Sunt foarte mândru, sunt tânăr, vreau să joc și mai bine, să câștig trofee. Acestea sunt fructele unei munci susținute, zi de zi. Mulțumesc colegilor, antrenorilor, tuturor celor care mă ajută zilnic să fiu cel mai bun”

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Primește până la urmă Lewandowski „Balonul de Aur”? » Mesajul redactorului - șef al France Football

Românii nu recunosc triumful lui Messi! Rezultat covârșitor în sondajul GSP, după al șaptelea Balon de Aur câștigat de argentinian

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
10206074284601566
Sabin Burea  •  01 Decembrie 2021, 21:35

Donnaruma e campion european, titlu la care a contribuit decisiv. Restul e frustrarea unora care vor sa castige ceva nu datorita valorii ci pe criterii etnice.

leu.mr
leu.mr  •  01 Decembrie 2021, 16:22

Cupa Africii e irelevanta, toata lumea stie dar nimeni nu are voie sa vorbeasca. Fiindca libertatea cuvintului o au doar anumite rase/categorii de persoane, etc

terranovaa
terranovaa  •  01 Decembrie 2021, 15:59

Macar e sincer :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează