INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

VIDEO+FOTO Lacrimi la despărțire! Ungaria și-a pierdut căpitanul: „Unde eram și unde am ajuns. Ne-am depășit limitele!”

Adam Szalai, Foto: Imago Images +11   FOTO
Adam Szalai, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2022 13:32 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 13:32

Adam Szalai (34 de ani) a jucat ultimul meci la Ungaria. A plâns când a cântat imnul, iar la final a urcat în peluză pentru a le vorbi fanilor: „Acesta a fost visul meu, să port tricoul naționalei”. Învinși de Italia, 0-2, maghiarii au pierdut locul 1 și calificarea în Final 4-ul Ligii Națiunilor.

Selecționerul Marco Rossi spera să-i ofere căpitanului încă o performanță, la despărțirea de națională. Un egal în fața compatrioților, locul 1 în grupă și calificarea în Final Four. Dar squadra azzurra l-a blocat prea bine pe căpitanul maghiar. Și Donnarumma a apărat toate mingile de gol ale roș-albilor. 

Ungaria a pierdut iar cu Italia (0-2, după 1-2 în tur), singura care a învins-o în această ediție de Nations League. „Ar fi fost minunat să-i putem dărui lui Adam Szalai încă un miracol. Dar va păstra acest meci în inimă pentru totdeauna”.

Reacția lui Panduru, când credea că nu mai e în direct » A fost deranjat de dialogul cu Stoichiță
România - Bosnia 4-1
Reacția lui Panduru, când credea că nu mai e în direct » A fost deranjat de dialogul cu Stoichiță

Adam Szalai: „Nu-mi vine să cred că nu voi mai juca la națională" 

Luni seară, Adam Szalai s-a despărțit de Magyarorszag. „Știind că e ultima oară când cânți imnul pe teren, emoțiile te copleșesc, chiar dacă întotdeauna am jucat rolul tipului puternic, cu sânge rece”. 

I-au dat lacrimile la imn. „Nici nu-mi vine să cred că nu voi mai juca la națională. Voi regreta sentimentul pe care-l trăiesc acum, însă nu pot face nimic”. 

Pe 9 decembrie, va împlini 35 de ani. Cariera e aproape de sfârșit, mai are contract cu Basel până la sfârșitul sezonului. „Luni voi da un examen la școala de antrenori”, a anunțat el. 

Am avut o șansă mare. Sunt foarte dezamăgit de înfrângere. În prima repriză, am făcut greșeli. După pauză, am avut a treia ocazie mare de a egala, dar mingea n-a intrat și, imediat, am primit al doilea gol. 

- Adam Szalai, fost atacant Ungaria

La final, 67.000 de spectatori i-au scandat numele pe Puskas Arena. Toți coechipierii purtau tricouri negre, cu portretul său și cu mesajul „Mulțumim, căpitane!”. 

Adam Szalai: „Să-i mulțumim lui Marco Rossi” 

Adam Szalai a urcat în peluză, printre ultrași, și-a schimbat tricoul de joc cu bluza unui fan, și le-a vorbit tuturor din tribună: „Când aveam 13-14 ani, m-au întrebat la Ujpest ce vreau să fiu. «Jucător al echipei naționale», le-am răspuns. Acesta a fost visul meu, să port tricoul Ungariei”

86 de meciuria jucat Adam Szalai pentru naționala maghiară, depășindu-l pe faimosul Ferenc Puskas (85); a marcat 26 de goluri

Atacantul s-a înclinat în fața suporterilor, a colegilor, a selecționerului: „Trebuie să-i mulțumim lui Marco Rossi. Unde eram și am ajuns! Alături de el, toți ne-am depășit limitele. Sper ca tinerii să se maturizeze și să continue acest drum. În fotbalul de azi, diferențele sunt tot mai mici. Cu atitudine și joc colectiv, poți realiza orice îți dorești”. 

+7 FOTO

Un lucru e sigur. Marco Rossi rămâne la maghiari: „Dacă nu voi fi demis, îmi voi duce contractul până la capăt”. Expiră în 2025.

Pentru a câștiga asemenea meciuri trebuie să joci fără greșeală. Din păcate, contra Italiei am făcut greșeli și nici n-am avut noroc, pentru că Donnarumma a apărat extraordinar, nu degeaba e la PSG. 

- Marco Rossi, selecționer Ungaria

Citește și:

Pițurcă a comentat retrogradarea României în Liga C

Reacție categorică despre viitorul lui Iordănescu

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
miki123
miki123  •  27 Septembrie 2022, 23:51

Italia le-a dat daună totală ungurilor!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează