INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AZERBAIDJAN

video Adrian Mutu, într-o situație tot mai dificilă la Neftchi după ce a fost învins și de o nou-promovată » Un român îl apără în Azerbaidjan: „Nu e magician”

Adrian Mutu, într-o situație tot mai dificilă la Neftchi. Foto: Imago Images
Adrian Mutu, într-o situație tot mai dificilă la Neftchi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 13:23 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 14:21

A doua înfrângere suferită de Adrian Mutu la Neftchi în campionatul din Azerbaidjan, 0-1 cu Araz Naxcivan, de-abia promovată în prima ligă. Într-un start de sezon în care tremură, antrenorul are doar două victorii în șase etape și e pe locul 5.

După două victorii la rând, primele în acest campionat, în ambele suferind, 2-0 cu „lanterna” Qabala și 1-0 pe terenul lui Sumqayit, Adrian Mutu și Neftchi au căzut din nou. Încă o înfrângere, la fel ca la startul sezonului (0-1 cu Kapaz), acum 0-1 pe terenul nou-promovatei Araz Naxcivan. Și au ajuns pe locul 5, la jumătatea clasamentului, având șapte puncte în spatele liderului Zira.

Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni: „Excepțional! L-a îmblânzit pe Osimhen, golgheterul campionatului”
ITALIA
Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni: „Excepțional! L-a îmblânzit pe Osimhen, golgheterul campionatului”

Adrian Mutu, criticat: „Nu vreau să prezic cât va dura mandatul lui la Neftchi”

Pe 2 septembrie, într-un editorial apărut pe site-ul azer Sport Info, antrenorul era criticat: „Nu vreau să fac o predicție cât timp va dura mandatul lui Adrian Mutu. La fel, nu vreau să spun când o vom vedea pe Neftchi jucând un fotbal dominant. Acea zi nu e încă vizibilă la orizont”.

Și sâmbătă, Neftchi s-a chinuit. Joc modest, neinspirat, fără prea multe șanse de gol și al doilea eșec a fost previzibil.

VIDEO. Rezumatul meciului Araz - Neftchi (1-0)

Adrian Mutu se plânge: „Adversarii s-au apărat cu 10 oameni”

Mutu tot schimbă, testează, caută încă o formulă stabilă. Întrebat la conferință despre aceste experimente, tehnicianul a răspuns, referindu-se mai ales la apărare: „Cu excepția penaltyului, defensiva a jucat bine. Adversarii n-au mai avut ocazii”.

Un reporter azer l-a provocat: „Spuneți că faza defensivă v-a mulțumit și că Araz nu v-a pus în primejdie. Dar atacul? Nici Neftchi nu a fost periculoasă...”. Atunci, antrenorul s-a plâns: „Adversarii s-au apărat cu 10 oameni, doar atât au făcut, s-au apărat. Câte faze de poartă poți crea în asemenea condiții?”.

Adrian Scarlatache: „Nu îi e ușor lui Adrian Mutu să aducă jucători români buni”

Sport Info a discutat despre Mutu și situația de la Neftchi cu Adrian Scarlatache (36 de ani, FC Argeș), care a jucat în Azerbaidjan între 2012 și 2020, la Khazar, Shamakhi și Zira.

„Să formezi o echipă valoroasă într-o perioadă scurtă e dificil pentru orice antrenor, nu doar pentru Mutu, mai ales dacă ai mulți jucători noi. Are nevoie de timp, Mutu nu e magician. Cred că poate construi o formație bună într-un an, însă totul depinde de conducătorii lui Neftchi, dacă îi vor oferi sau nu atât de mult timp”, a declarat Scarlatache.

Acesta a explicat și de ce tehnicianul nu aduce un român: „Nu e ușor să transferi jucători români buni, cluburile cer bani și cred că Neftchi nici nu vrea să plătească. Poate totuși va aduce români la iarnă”.

Citește și:

Gigi Becali e sigur înainte de Farul - FCSB: „Nu mai e ce a fost!”

Ultrașii Stelei Roșii Belgrad, mesaj după incidentele de la România - Kosovo

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
mihai041
mihai041  •  17 Septembrie 2023, 18:06
Postat de ionescugeorge77 pe 17 Septembrie 2023, 16:17

...nu l prinde paltonul ...

A vrut omul bani mulți. Îl ajung blestemele rapidiștilor. Destinul nu te iartă.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Septembrie 2023, 16:17

...nu l prinde paltonul ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close