INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Afară din Liga Campionilor?! Ce spun șefii Barcelonei

Joan Laporta, președintele Barcelonei // foto: Imago Images
Joan Laporta, președintele Barcelonei // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 15:25 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 16:17

Ziarul german Welt am Sonntag a scris recent că Barcelona ar putea fi exclusă din Ligă, urmare a unor nereguli financiare, dar responsabilii grupării blaugrana susțin că n-au primit nicio înștiințare din partea forului continental.

Welt am Sonntag, ediția duminicală a cotidianului german Die Welt, a dezvăluit recent că FC Barcelona ar putea fi exclusă din Liga Campionilor pentru doi sau trei ani din cauza unor presupuse încălcări ale fair-play-ului financiar.

Premii uriașe la noul Mondial al Cluburilor. Dar și o amenințare. Real Madrid riscă să fie exclusă!
MONDIALUL CLUBURILOR
Premii uriașe la noul Mondial al Cluburilor. Dar și o amenințare. Real Madrid riscă să fie exclusă!

O informație care, potrivit unor surse din cadrul grupării blaugrana, citate de ziarele spaniole, n-ar avea absolut nicio susținere. Clubul n-a primit nicio înștiințare din partea forului continental despre vreo neregulă comisă și cu atât mai puțin cu privire la o eventuală sancțiune.

Ce a aflat Welt am Sonntag de la UEFA despre bilanțul financiar al Barcelonei

Ziarul amintit sublinia că oficialii UEFA au calificat bilanțul financiar prezentat de Barça drept un „dezastru”. Iar posibila sancțiune care ar putea fi impusă ar fi de „doi sau trei ani” afară din Liga Campionilor.

„Cu cât pierderea este mai mare, cu atât penalizarea este mai mare”, i-ar fi asigurat pe cei de la Die Welt surse din cadrul organismului european. 

Operațiunile Barcelonei, revizuite și aprobate de LaLiga

Barcelona a oficializat, la Adunarea Generală din octombrie , un profit net de 304 milioane de euro după taxe, sumă pe care a realizat-o, în mare măsură, după ce a finalizat două tranzacții : vânzarea a 15% din drepturile TV pentru următorii 25 de ani, către Sixth Street, și a unui alt procent important din Barça Studios . Aceste operațiuni au fost revizuite și aprobate de LaLiga.

Însă Welt am Sonntag susține că, potrivit reglementărilor financiare ale UEFA , doar vânzările care pot fi atribuite sau derivă direct din afaceri fotbalistice sunt decisive, așa că aceste cifre nu ar trebui luate în considerare și, prin urmare, reglementările financiare ar fi fost încălcate.

Șefii Barcelonei sunt liniștiți: „Cifrele respectă cerințele UEFA”

Șefii Barcelonei au transmis însă că sunt liniștiți, deoarece cifrele lor „sunt transparente și respectă cerințele UEFA”, iar de la Nyon n-au primit nicio înștiințare despre o posibilă expulzare din Liga Campionilor.

Ei consideră că au acționat economic corect și se concentrează „strict pe activitatea sportivă”.

Ați mai putea citi:

Ovidiu Burcă despre cum a devenit dinamovist: „Toți în familia mea, la derby-uri, țineau cu Steaua". De la pâinea-n țăst a bunicilor la generația MTV și social media

River Plate a câștigat Trofeul Campionilor și a doborât recordul de titluri naționale al Boca Juniors

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close