INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Ajax, ce umilință! » Călcată în picioare de Feyenoord în „Clasicul" Eredivisie!

Așa a ajuns Ajax la Rotterdam: în genunchi! Foto: Imago
Așa a ajuns Ajax la Rotterdam: în genunchi! Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 17:29 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 17:44

Ajax nu își revine în cel mai rău sezon al istoriei. După 0-4 în tur, la Amsterdam, „lăncierii" au fost puși la pământ de Feyenoord și la Rotterdam: 0-6 duminică, pe „De Kuip". Cea mai usturătoare înfrângere suferită de Ajax pe terenul lui Feyenoord.

Nu poate exista un sezon mai sumbru decât acesta în istoria lui Ajax. Un an în care nimic nu a funcționat nici la echipă, nici la club. Sportiv, managerial, administrativ, totul a fost un haos.

Trei oficiali importanți concediați de Ajax în acest sezon

O stagiune în care „lăncierii" au 17 meciuri fără victorie în 29 de etape în Eredisivie (8 înfrângeri, 9 egaluri), au fost pe ultimul loc în toamnă și sunt acum pe 6, cu doar 45 de puncte, la 33 de puncte în spatele liderului PSV Eindhoven și la 24 de Feyenoord (poziția secundă).

Boloni, tot mai rău la Metz » 17 înfrângeri, locul 17. Riscă să nu termine sezonul pe bancă!
FRANȚA
Boloni, tot mai rău la Metz » 17 înfrângeri, locul 17. Riscă să nu termine sezonul pe bancă!

În toamnă, au fost dați afară antrenorul Maurice Steijn și directorul sportiv Sven Mislintat, primul pentru rezultatele înfiorătoare, al doilea pentru că transferase un jucător printr-o agenție de impresariat la care el avea acțiuni.

La începutul lui aprilie, a fost suspendat și directorul general Alex Kroes, la doar două săptămâni după ce preluase oficial postul. Acesta a fost acuzat că a profitat de informații confidențiale cumpărând acțiuni ale clubului înainte de a fi numit la Amsterdam.

Ajax, ironizat de fanii lui Feyenoord: „Zece, Zece, Zece!". 0-10!

Astăzi, duminică, 7 aprilie, alt dezastru pentru Ajax. După 0-4 în tur, acasă, cu Feyenoord, roș-albii au fost zdrobiți și la Rotterdam: 0-6! Un „Clasic" pierdut cu 0-10 tur-retur!

La pauză, Feyenoord avea deja 3-0, cu două goluri în minutele 34-35. În prelungirile primei reprize, alt gol. După pauză, gazdele au mai înscris de trei ori în zece minute (56-62-66).

La 6-0, fanii de pe „De Kuip" strigau „Zece, Zece, Zece!". Sezonul în care favoriții lor au pus Ajax la pământ, marcându-i zece goluri în două partide de campionat.

Ajax, ce umilință! » Călcată în picioare de Feyenoord în „Clasicul
Tabela de pe „De Kuip” la Feyenoord - Ajax. Un 6-0 pentru istorie Foto: Imago

Brazilianul Igor Paixao, eroul acestui meci. A deschis și a închis scorul. Gambianul Minteh a reușit și el o „dublă".

Ajax n-a avut nicio șansă cu Feyenoord, PSV și AZ

În Eredivisie 2023-2024, Ajax va rămâne cu 0-10 în fața lui Feyenoord, 3-6 cu PSV (2-5 și 1-1) și 1-4 cu Alkmaar (0-2 și 1-2).

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Scene șocante în Turcia: Galatasaray - Fenerbahce a durat doar 50 de secunde! Icardi a înscris și a rămas singur pe teren
TURCIA
Scene șocante în Turcia: Galatasaray - Fenerbahce a durat doar 50 de secunde! Icardi a înscris și a rămas singur pe teren
„Nu mai vreau să văd aroganță la Bayern” » Se anunță schimbări majore la club într-un sezon negru. Jucătorii, amenințați!
GERMANIA
„Nu mai vreau să văd aroganță la Bayern” » Se anunță schimbări majore la club într-un sezon negru. Jucătorii, amenințați!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  07 Aprilie 2024, 18:06

E bazat campionatul Olandei, pacat totusi ca nu isi pot pastra cei mai buni jucatori.

Robertutz
Robertutz  •  07 Aprilie 2024, 18:05

Kanker ajax

Vezi toate comentariile (2)
Comentează