INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  WILLEM - AJAX 0-4

Ajax, sezon de vis » Primul trofeu după 5 ani! » „Sărbătorim cu bere fără alcool!” + Cifră record la bursă

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 12:19

Ajax a cucerit Cupa Olandei și a anunțat: „Nu am terminat încă. Nu vrem să ne oprim. Sezonul se poate încheia chiar foarte frumos”.

Pare incredibil, dar chiar așa e. Din 2014, de la ultimul titlu din cele 4 la rând cu Frank de Boer antrenor, Ajax nu mai cucerise niciun trofeu. Niciunul!

Duminică, „lăncierii” au întrerupt această serie negativă. Au câștigat Cupa Olandei, 4-0 la Rotterdam cu Willem. Și, într-un sezon fulminant, sunt în cea mai bună poziție pentru a fi campioni și a juca finala Champions League.

„Nu am terminat încă. Nu vrem să ne oprim”

Daley Blind, parte din echipa victorioasă patru ani la rând în Eredivisie și care s-a întors la Amsterdam să învingă iar în alb și roșu, îi avertizează pe viitorii adversari din campionat și Ligă. „Nu am terminat încă. Nu vrem să ne oprim. Sezonul se poate încheia chiar foarte frumos”.
Nu a fost sărbătoare după succesul din Cupă. „Celebrăm doar cu bere fără alcool”, a râs Blind.

„Ar fi lipsă de respect pentru Tottenham”

Pentru Frenkie de Jong, transferat din vară la Barcelona pentru 86 de milioane, „ar fi cu totul special să mă despart de Ajax pe 1 iunie, după finala Ligii”. Mijlocașul, aflat la primul său trofeu în carieră, atrage atenția: „Totuși, să nu vorbim de finală acum. Ar fi lipsă de respect pentru Tottenham”.  Batavii pornesc returul cu Spurs de la 1-0. Acasă, pe „Johan Cruyff ArenA”.

19Cupe ale Olandei a câștigat Ajax de-a lungul timpului; aștepta de nouă ani să câștige din nou competiția

„Până acum, oamenii ne tot ziceau: «Fotbal frumos, dar niciun trofeu». Acum avem și un trofeu, însă vrem mai mult”

„Împotriva lui Tottenham, va trebui să jucăm mai bine decât la Londra. Prima jumătate de oră din tur a fost excelentă. După pauză, adversarii ne-au ținut mai mult în terenul nostru”
Frenkie de Jong, mijlocaș Ajax

„Va fi teribil de dificil cu Tottenham, dar vrem să jucăm finala Ligii Campionilor. Ar fi încoronarea unui sezon extraordinar”
Daley Blind, apărător Ajax

Record la bursă

Pentru Ajax, acest sezon are urmări fantastice și financiar. Numai din participarea în Champions League, poate câștiga peste 100 de milioane de euro dacă se califică în finală (fără a lua în calcul sumele primite din marketpool). Iar cifrele la bursă sunt fantastice. Clubul din Amsterdam a atins maximum all-time. O acțiune a ajuns să valoreze 24 de euro, mai mult decât dublu față anul trecut. Pe 7 mai 2018, era cotată la 11,8 euro. 

Dedicație pentru Nouri

De Jong se gândește și la fostul său coleg Abdelhak Nouri. Cei doi au debutat împreună la Ajax tot într-un meci din Cupa Olandei și tot contra lui Willem II. „Nu-l vom uita niciodată”, spune Frenkie, 22 de ani, la fel ca și Abdelhak, care a rămas cu leziuni cerebrale grave după un stop cardiac suferit pe teren, în iulie 2017. Duminică, fanii lui Ajax i-au scandat numele în minutul 34, exact numărul purtat pe tricou de Nouri. Și, dacă va cuceri titlul în Eredivisie, va fi al 34-lea din istorie. 

„Poate îl voi egala pe Cruyff sezonul viitor”

La aproape 36 de ani, Klaas-Jan Huntelaar rămâne în top. A reușit "dubla" la 4-0 cu Willem și are 5 goluri în finalele Cupei Olandei, la unul singur de recordul lui Johan Cruyff. „Cine e primul? Johan Cruyff? Poate îl voi egala pe Cruyff sezonul viitor”. Huntelaar are contract până pe 30 iunie 2020. z

VEZI ȘI:

GALERIE FOTO // Salah, ce spaimă! „Șase secunde n-a mișcat!” » Nu va juca împotriva Barcelonei! + „Nu-și amintea cine sunt!”

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  06 Mai 2019, 13:20

Astia chiar pot face cvatrupla istorica. Ar merita si ar da multora peste nas, mai ales celor care au bagat bani cu nemiluita incalcand orice fairplay financiar cu acordul tacit al UEFA care poate vorbi despre orice, doar despre fair play nu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează