INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Ajuns la 35 de ani, un vârf legendar povestește: "Până la 17 ani a fost un chin. Erau zile în care nu aveam ce mânca" » Antrenorul cu care a fost la un pas de bătaie

Antonio Cassano și Christian Vieri FOTO: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Antonio Cassano și Christian Vieri FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 29 mai 2018 17:45

Antonio Cassano (35 de ani), fostul vârf al naționalei Italiei, a povestit momentele dificile din carieră într-un interviu acordat celor de la Sportmediaset.it.

"Copilăria a fost o perioadă foarte dificilă. Existau zile în care găseam cu greu mâncare. Când te naști în cartierele periferice din Bari, este complicat. Sunt șanse foarte mari să o iei pe un drum greșit.

Mă consider un tip inteligent pentru că am reuști să mă dedic fotbalului, să nu cad în tentația alcoolului și a drogurilor. Până la 17 ani a fost un chin. Atunci am început să fac rost de bani din fotbal. Am fost incredibil de talentat și am scos maximum din asta. Întotdeuna am visat să ajung fotbalist și să îmi fac mama fericită.

Am crescut fără tată. Îi pot mulțumi doar pentru că a ajutat la aducerea mea pe lume, atât. După asta a dispărut. Am suferit mult din cauza absenței lui", a povestit Cassano într-un interviu acordat celor de la Sportmediaset.it.

10
goluri în 39 de meciuri a marcat Cassano pentru Squadra Azzurra

Fostul vârf al naționalei Italiei amintește relația dificilă pe care a avut-o cu Andrea Stramaccioni, antrenorul lui Inter Milano din perioada 2012-2013. 

"Am întâlnit o mulțime de oameni răi în viață, dar nimeni nu se poate compara cu Stramaccioni. Nu era o persoană onestă. Nu avea curajul să spună lucrurilor pe nume. Te lucra în culise. De obicei nu mă aprind foarte repede, dar în relația cu el am fost foarte aproape de un conflict fizic, să ne luăm la bătaie. E genul de om pe care nu pot să-l înghit. Nu-mi voi schimba niciodată părerea", a mărturisit vârful italian. 

gettyimages 165473675

Antonio Cassano s-a retras la finalul sezonului trecut de la Verona. De-a lungul carierei a evoluat pentru Bari, As Roma, Real Madrid, Sampdoria, AC Milan, Inter Milano și Parma.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  30 Mai 2018, 16:52

Un fotbalist talentat, care va ramane in istoria Squadrei Azzurra cu siguranta, caruia i-a lipsit, totusi, constanta de-a lungul carierei sale. Imi amintesc perioada cand a jucat ptr Roma si se-ntelegea destul de bine in teren cu Totti ( comparand echipele ptr care a evolut in cariera, constatam ca Totti este un ,, fidel'' in raport cu Cassano ). Referitor la motivatia pe care a avut-o in a deveni fotbalist, imi amintesc ca o astfel de concluzie a avut dl M. Puscas intr-o discutie cu cativa oameni de fotbal, intr-o emisiune la TV: aceia dintre tinerii sportivi care n-o duc prea bine din punct de vedere material, sunt cei mai determinati sa faca tot efortul pentru a reusi sa aiba o cariera de succes. QED...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează