INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

„Commando” pentru Xavi la Doha » Negocieri dure între Barcelona și Al Sadd: sumă exorbitantă cerută în schimbul antrenorului

Xavi Hernandez
Foto: Imago
Xavi Hernandez Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 14:16 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 15:15

Deși este așteptat de toți fanii catalan pe Camp Nou, Xavi Hernandez (41 de ani) se lovește de opoziția qatareziilor de la Al Sadd, care nu vor să-l cedeze sub nicio formă.

Potrivit presei din Qatar, între Barcelona și Al Sadd se poartă negocieri dure pentru ca Xavi să fie lăsat la Barcelona.

Catalanii au trimis doi reprezentanți la Doha pentru a purta discuții cu omologii qatarezi, dar s-au lovit de refuzurile categorice ale acestora, astfel că pentru Barcelona singura variantă rămasă ar fi să plătească clauza de reziliere a tehnicianului în valoare de 10 milioane de euro, una uriașă în situația financiară actuală a clubului.

Barcelona trebuie să-i plătească și lui Ronald Koeman compensații în valoare de 12 milioane de euro, după ce i-a reziliat contractul unilateral. Olandezul nu vrea să renunțe la niciun cent din suma care i se cuvine, după ce i s-a propus să țină cont de problemele clubului și să încaseze doar o parte, undeva la 4 milioane de euro. 

În Qatar trebuia să plece și președintele Joan Laporta după meciul cu Dinamo Kiev, dar acesta a ales în ultimul moment să se întoarcă cu echipa la Barcelona, după cum anunță Mundo Deportivo.

Astfel, cel mai probabil la Barcelona va rămâne pe bancă Sergi Barjuan și pentru meciul se sâmbătă din campionat, deplasarea de la Vigo, împotriva Celtei.

Barcelona, acord de principiu cu Xavi

Fosta glorie a catalanilor, acum la Al Sadd, este văzut inclusiv de către președintele Barcelonei, Joan Laporta, drept cel mai potrivit să scoată echipa dintr-o criză fără precedent. Xavi cunoaște foarte bine clubul, unde a jucat de la 11 ani și a făcut istorie sub comanda lui Pep Guardiola. 

Iar la actuala formație, pentru care a evoluat din 2015 până-n 2019, când a trecut pe bancă, are un palmares impresionant ca antrenor: 7 trofee câștigate, 66 victorii, 16 remize și 18 eșecuri, golaveraj 273 - 126.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

L'Equipe i-a dat nota 3 lui Kovacs: „Domnul Istvan a pus capac!” + verdictul lui Porumboiu

Xavi vrea să o reinventeze pe Barcelona! » Cele 4 transferuri cerute lui Laporta

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează