INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC SEVILLA - LILLE 1-2

L'Equipe i-a dat nota 3 lui Kovacs: „Domnul Istvan a pus capac!” + verdictul lui Porumboiu

Istvan Kovacs
Foto: Imago
Istvan Kovacs Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 11:36 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 12:20

Istvan Kovacs e considerat vinovat de penalty-ul refuzat francezilor în FC Sevilla - Lille 1-2 și de atmosfera tensionată de pe teren: „O amintire atât de contradictorie”.

„A pierdut controlul jocului”. Pentru jurnaliștii de la L'Équipe, Istvan Kovacs este cel care a stricat meciul de la Sevilla, enervându-i pe toți, și pe francezi, și pe spanioli. 

Istvan Kovacs, greșeală mare de arbitraj în Liga Campionilor: „Teribilul român nu a acordat un penalty bizar de clar”
Sevilla - Lille
Istvan Kovacs, greșeală mare de arbitraj în Liga Campionilor: „Teribilul român nu a acordat un penalty bizar de clar”

Din cauza lui „a fost o seară electrică, o atmosferă tot mai tensionată. Arbitrul român, domnul Kovacs, a dat 11 cartonașe în final, pentru a pune capac unei prestații care lasă o amintire atât de contradictorie”.

Doar doi jucători au fost la fel de slabi ca Istvan Kovacs

I s-a reproșat în primul rând penalty-ul refuzat oaspeților la 1-0, imediat după ce spaniolii au deschis scorul, la tacklingul lui Delaney asupra lui David. Nici italienii Guida și Irrati nu au reacționat în camera VAR.

„Chiar dacă mijlocașul Sevillei nu l-a atins pe atacantul lui Lille cu piciorul, a făcut-o cu șoldul”, a comentat L'Équipe, care nu a apreciat nici că arbitrul a avut nevoie de alarma VAR pentru lovitura de pedeapsă din minutul 40, după ce a revăzut pe monitor faultul aceluiași Delaney la Bamba.

L-a notat cu 3 (de la 1 la 10). ”Centralul”, supervizat marți ca observator UEFA de italianul Nicola Rizzoli, care a condus finalele CL 2013 și CM 2014, a fost considerat cel mai slab de pe teren, alături de doi jucători ai gazdelor, Delaney și Mir. Doar ei au primit 3.

„Istvan Kovacs a provocat furia lui Lopetegui”

Kovacs le-a spus „Nu” și ibericilor la 11 metri, la 1-2, după o oră de joc. „En-Nesyri a căzut după un șoc genunchi în genunchi cu André. Arbitrul l-a avertizat pe internaționalul marocan pentru simulare, provocând furia lui Julen Lopetegui, care a primit și el un cartonaș galben. 

O situație legată de un ipotetic penalty care a aruncat partida într-o altă dimensiune, cu nervi, faulturi și contestări".

Julen Lopetegui: ”Ar fi o greșeală”

Totuși, antrenorul spaniol nu l-a criticat pe „central”. „Ar fi o greșeală din partea mea să vorbesc de arbitraj", a declarat Lopetegui. "Nu ne ajută cu nimic să ne ascundem în spatele acestui lucru”.

Verdictul lui Porumboiu

Întrebat despre faza controversată, fostul arbitru i-a luat apărarea „centralului” român, susținând că cei de la VAR trebuiau să-i sesizeze posibila greșeală.

„Nu am văzut faza, dar dacă vorbim de VAR trebuie să ținem cont de niște lucruri prestabilite. Nu pot să mă duc dacă am o îndoială. Dacă arbitrii VAR aveau o nelămurire solicitau să revadă faza. Nesolicitând, el nu poate să refuze. Nu e prietenul meu, dar nu poți să-i pui în cârcă faza asta”, a declarat Adrian Porumboiu la emisiunea „Ora exactă în sport” pe ProX.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Xavi vrea să o reinventeze pe Barcelona! » Cele 4 transferuri cerute lui Laporta

10 lucruri care nu s-au văzut la TV în Dinamo Kiev – Barcelona » Moment inedit între puștii catalani + ce semn i-a făcut Hațegan lui Lucescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
concret
concret  •  03 Noiembrie 2021, 12:51
Postat de popa_basca pe 03 Noiembrie 2021, 12:41

Kovacs e omul lui CFR, răsplătit prin delegări la meciuri în Europa unde nu face față.

Logica de gigist. Cica Kovacs e rasplatit de Comisia Centrala de arbitri din Romania cu meciuri in Europa, de parca Comisia din Romania face delegari la meciurile din competitiile europene. Sunt atat de fericit ca nu fac parte din turma becaliota...

popa_basca
popa_basca  •  03 Noiembrie 2021, 12:41

Kovacs e omul lui CFR, răsplătit prin delegări la meciuri în Europa unde nu face față.

pickhammer
pickhammer  •  03 Noiembrie 2021, 12:41

Se dovedeste ca sunt in primul rand extrem de slabi si apoi pungasi,ce-a facut grecul in arbitraj nu se repara in urmatorii 10 ani!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează