INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - BARCELONA 0-1

CORESPONDENȚĂ GSP DIN UCRAINA 10 lucruri care nu s-au văzut la TV în Dinamo Kiev – Barcelona » Moment inedit între puștii catalani + ce semn i-a făcut Hațegan lui Lucescu

FOTO: Ștefan Constantin +26   FOTO
FOTO: Ștefan Constantin

Articol de , - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 09:27 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 09:54

Veteranul Mircea Lucescu s-a duelat în Dinamo Kiev – Barcelona (0-1) cu cel mai tânăr marcator din istoria Ligii, Ansu Fati, copiii au cerut toate tricourile Barcelonei, iar meciul s-a jucat pe o vreme imposibilă.

  • Reporterul GSP Răzvan Luțac și fotoreporterul Ștefan Constantin au asistat la meci pe arena Olimpiyskiy și au transmis cele mai importante informații de la fața locului. 

Pandemia a strâns doar jumătate de stadion Olimpic din Kiev, însă lumea a văzut un meci animat, plin de evenimente. Și, mai mult de atât, cu un antrenor român în prim-plan, Mircea Lucescu, și o brigadă de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan. Unicul gol a fost dat de marea speranță a Barcelonei, decarul Ansu Fati (19 ani).

1. Real feel - 0 grade

O burniță sâcâitoare a căzut peste Kiev de marți dimineață, iar ceața de dimineață a înfrigurat meciul de la ora 22. Diferit față de alți ani, meciurile din Europa de Est nu se mai joacă neapărat la ora 19:00. Iar temperatura a fost insuportabilă.

2. Codul roșu nu i-a ținut acasă

De luni, Kievul este sub cod roșu de coronavirus. Asta după ce în capitală au avut loc majoritatea cazurilor de îmbolnăviri COVID din ultima vreme. Marți, în ziua meciului, au fost anunțate 700 de decese în țara vecină. Doar Rusia și SUA au raportat mai multe.

3. Bucurie din Italia

Cum Kievul n-a reușit să marcheze nici marți, fanii au avut bucurii din Italia. De unde se transmitea că Zenit St. Petersburg din Rusia, țară aflată în conflict cu Ucraina, primea gol după gol. Reușitele erau anunțate, la fel ca celelalte, pe ecranele imense ale stadionului Olimpic.

4. Ciocnirea recordurilor

Il Luce i-a suflat, în prima repriză, o minge lui Ansu Fati, cadru surprins de fotoreporterul GSP. A fost duelul celui mai tânăr marcator din istoria UCL (17 ani și 40 de zile, într-un meci din 2019 contra Interului) și celui mai vârstnic antrenor (76 ani și 96 zile).

FOTO Imagini spectaculoase de la Kiev

 

+22 FOTO

5. Se încalță unul pe altul

Alt moment care a fost vizibil doar pe stadion, și el fotografiat de Ștefan Constantin: Nico i-a legat șireturile lui Gavi. Cei doi tineri ai Barcelonei au fost surprinși într-un cadru întâlnit mai degrabă când unul dintre fotbaliști este portar și nu vrea să-și dea jos mănușile pentru a se încheia la ghete.

+22 FOTO

6. Hațegan și Luce, profi și distanți

Faptul că un român a antrenat gazda partidei și alții au arbitrat nu și-a spus cuvântul. Lucescu și Hațegan au fost distanți. La faza în urma căreia, cu ajutorul VAR, Ovidiu a anulat un penalty pentru Barcelona, el a făcut semn către banca lui Dinamo Kiev, implicit Lucescu, îndemnând la calm și la distanță.

7. Hațegan, contre cu Busquets

La sfârșitul primei reprize, Barcelona putea pleca pe contraatac după o minge pierdută de Kiev, dar arbitrul român a fluierat finalul reprizei. A fost luat în primire de căpitanul Busquets, însă discuția s-a terminat amiabil.

8. Noua modă: dă-mi tricoul

Mai mulți copii ucraineni au încercat să plece cu un suvenir valoros de la Dinamo - Barcelona. Un tricou al fotbalistului preferat - ori nu neapărat - de la catalani. Nu neapărat pentru că, pe lângă un băiat care l-a desenat pe favoritul Depay, prietenii săi au trecut pe cartoane diferite cu "dă-mi tricoul" numele mai multor fotbaliști, de la Mingueza la Araujo.

9. Mircea Lucescu a vorbit în spaniolă 

Mircea Lucescu a surprins la conferința de presă. El a răspuns unei întrebări puse de ziariștii străini chiar în limba spaniolă. Luce s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale, argumentând că e un rezultat ok după ce, până anul trecut, formația a lipsit timp de 5 ani din competiție.

10. Alăturare-surpriză

În afara stadionului, despărțite de federația ucraineană de hochei, sunt așezate fan-shop-urile marilor rivale din Ucraina, Dinamo și Șahtior. Și asta pentru că, din cauza războiului din Donbas, ambele echipe își dispută meciurile de acasă pe NSC Olimpiski.

Mircea Lucescu și părțile pozitive din eșecul cu Barcelona: „Este foarte important pentru ei”

Italienii acuză după Atalanta - Manchester United! Cer henț la golul decisiv marcat de Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
elgabri
elgabri  •  03 Noiembrie 2021, 11:52

Hategan alerga de zici ca i se arde ciorba ;))

leu.mr
leu.mr  •  03 Noiembrie 2021, 11:45

Cum naiba au pierdut in fata Barcelonei ?

887888274661367
Pompiliu Bota  •  03 Noiembrie 2021, 11:16

Stra Luce Ntori de Nord chiar e ,,profi,,(SIC!), dar pacat ca are ghinion si il fura arbitrii (chiar si cei profi si romani) !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează