INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - BARCELONA 0-1

Corespondență de la Kiev Prea timizi pentru o Barçă în derivă » Cât de aproape a fost Mircea Lucescu de un rezultat mare și detaliile inedite observate pe stadion

Cu puțină șansă și mai multă atenție la finalizare, Dinamo Kiev putea smulge un egal cu Barcelona. A fost însă 1-0 pentru catalani. +26   FOTO
Cu puțină șansă și mai multă atenție la finalizare, Dinamo Kiev putea smulge un egal cu Barcelona. A fost însă 1-0 pentru catalani.

Articol de , - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 00:10 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 00:19

Cu puțină șansă și mai multă atenție la finalizare, Dinamo Kiev putea smulge un egal cu Barcelona. A fost însă 1-0 pentru catalani. 

  • Reporterul GSP Răzvan Luțac și fotoreporterul Ștefan Constantin au asistat la meci pe arena Olimpiyskiy, de unde au transmis cele mai importante informații de la fața locului. 

Pe codul roșu de Covid din Kiev, dublat de frigul adus de ceață pe malul drept al Niprului, vreo 35 mii de ucraineni au venit s-o susțină pe Dinamo. Tot Dinamo, tot Lucescu antrenor, însă nu la București, ci la 1.000 de kilometri distanță. 

Aici, Il Luce, la meciul 113 în Ligă, și-a dat întâlnire cu o brigadă românească de arbitri, condusă de Ovidiu Hațegan. Și a înfruntat uriașul adormit al Europei. Barcelona. Rămasă, pe rând, fără Messi, Griezmann, Aguero și Pique.

Ovidiu Hațegan, implicat în două faze ciudate în Dinamo Kiev - Barcelona! Ce i-a reproșat Busquets
Dinamo Kiev - Barcelona
Ovidiu Hațegan, implicat în două faze ciudate în Dinamo Kiev - Barcelona! Ce i-a reproșat Busquets

Dinamo Kiev, ocazii mari în disputa cu Barcelona 

Și, cu toate că Barcelona a părut că începe mai bine, băieții în alb au întors macazul. Șaparenko, de două ori, și De Pena îl puteau aduce în avantaj pe Lucescu, dar au tras fie pe lângă, fie Ter Stegen a scos decisiv.

Între timp, fanii gazdelor au mai aplaudat ceva. Când Juve a deschis scorul cu Zenit, iar rezultatul a apărut pe tabelă.

Cu apărări de musaca, ambele echipe au contat mai mult în atac decât arăta rezultatul alb de la pauză. Dincolo, New Barca s-a apropiat și ea de gol. Însă, mereu, mingea s-a plimbat prin fața porții lui Bușcian. Nici Gavi sau Nico nu sunt neapărat viespi. Mai degrabă albine care produc, dar nu înțeapă decisiv.

+22 FOTO

Penalty anulat, gol lăsat pentru Ansu Fati

Lucescu n-a mutat la pauză. Atât de singur pe pista albastră și udă a stadionului din Kiev, tehnicianul român s-a retras deliberat, așa ca-n prima repriză. Și n-a fost de bine. Fati a căzut în careu, Hațegan a dat penalty. Șansa lui și a lui Il Luce? VAR. Care a văzut faultul în atac și a anulat lovitura de la 11 metri.

Însă următoarea minge plecată la plimbare prin careu a ajuns la același nou decar. Care a înțepat de această dată. 1-0.

Dinamo Kiev putea egala

Ucrainenii n-au cedat. Și au dat senzația că pot egala. Dar Verbici și Lednev au trecut pe lângă un gol meritat, care mărea suspansul în ultimele două etape. 

Așa, Barcelona va continua lupta pentru locul 2 cu Benfica. Kievul e aproape eliminată. Însă are meritul că a adus mari echipe - alături de Șahtior - în capitala vecinilor. Inter, Real, Barcelona și Bayern - ultima va veni la finele lunii - au făcut orașul să tresară a fotbal. Noi mai așteptăm.

Citește și alte știri din fotbalul european:

Hristo Stoichkov, îi desființează pe șefii Barcelonei după aducerea lui Xavi: „Vor să-și bată joc de o legendă! Nu merită să sufere”

FOTO Antonio Conte, oficial la Tottenham! Salariul uriaș pe care îl va încasa

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
2073184116106085
Constantin Stancu  •  03 Noiembrie 2021, 08:53

Doar pe astia îi mai bate Barca! Mananca bataie de la oricine, o intalneste pe Kiev si isi revine. Mare antrenor ,, IL LUCE'' !!!

171875491077582
Costel Chelaru  •  03 Noiembrie 2021, 07:50
Postat de Adrian Fulgos pe 03 Noiembrie 2021, 06:52

Costică dragă autorii insinuau faptul ca aparările erau ceva amestecat; un fel de tocană. Chiar daca nu este o comparație prea reusită, a ta cu mucavaua este şi mai aiurită.

Te inseli..nu de mestecat era vorba. Mucavaua e un fel de carton,cu care se legau cartile. La asta s-au gandit,dar au nimerit musaca.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  03 Noiembrie 2021, 06:52
Postat de Costel Chelaru pe 03 Noiembrie 2021, 05:34

Aparari de musaca? Va era foame? Poate ati vrut sa spuneti mucava...stiati voi ceva...dar nu mai mira,in ziua de azi orice agramat face o facultate

Costică dragă autorii insinuau faptul ca aparările erau ceva amestecat; un fel de tocană. Chiar daca nu este o comparație prea reusită, a ta cu mucavaua este şi mai aiurită.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează