INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Alaves - Barcelona 1-1. Criză blaugrana! Koeman recunoaște: „Sunt îngrijorat. Prestația poate fi criticată, dar am jucat acceptabil”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2020 10:38 / Actualizat duminica, 01 noiembrie 2020 10:42

Barcelona n-a putut depăși  Alaves, un adversar în „zece” din minutul 62 și acuză iar arbitrul. „Trebuie doar să fim mai eficienți în fața porții. Am ratat prea mult”, se justifică Ronald Koeman.

La numai trei zile după triumful cu Juventus în Ligă (2-0), Barcelona s-a întors la chinul din campionat și la problemele devenite cronice. Două puncte din ultimele 12, opt din șase meciuri și un loc mai aproape de retrogradare decât de top descriu tabloul crizei blaugrana la nivel fotbalistic, nu doar de conducere, după demisia președintelui Bartomeu. 

Cele 21 de șuturi la poartă cu Alaves (1-1), rămasă în inferioritate din minutul 62, n-au produs pe „Mendizorroza” decât golul egalizator al lui Griezmann și o uriașă frustrare, ziarele catalane oscilând în aprecieri între injustiție și impotență. 

Koeman: „Ne-au blocat mereu pasele”

Chiar și Ronald Koeman admite impasul: „Sunt îngrijorat. Prestația poate fi criticată, mai ales că n-avem numărul de puncte dorit, dar cred că jocul a fost acceptabil. Aș fi fost mai îngrijorat dacă nu reușeam să producem ocazii, însă trebuie doar să fim mai eficienți în fața porții. Am ratat prea mult. Uneori căutăm obsesiv ultima pasă, în loc să încercăm șutul din afara careului. Adversarii au aglomerat zona centrală și au reușit mereu să blocheze pasele”, s-a plâns antrenorul olandez.

1 golare Messi în acest campionat. Numai în cel trecut, în care a fost accidentat în primele patru meciuri, a marcat mai puțin pentru Barcelona (0) după șase etape. În 2017-'18 înscria nouă

Trădat de Neto

Și absența lui Ter Stegen continuă să se simtă. Neto a gafat stupefiant la golul gazdelor, neștiind ce să facă la mingea pasată de Pique. Messi nu a fost deloc în apele lui și putea fi eliminat chiar în minutul 39, când a șutat nervos în balon în direcția arbitrului, scăpând cu „galben”. Totul din cauza unui posibil penalty refuzat la De Jong (VAR n-a intervenit) și invocat de media catalană. 

Rezumat Deportivo Alaves - FC Barcelona 1-1

Dacă înainte mă criticați că făceam schimbările târziu, acum am modificat de la pauză. Am avut rezerve capabile să marcheze și să își arate calitatea, dar nu depinde totul de un singur jucător.
- Ronald Koeman, antrenor Barcelona

Rezumat Juventus - Barcelona 0-2

Citește și alte știri din La Liga:

BARCELONA. Quique Setien, dezvăluiri despre relația cu Messi: „Cine sunt eu să-l schimb?! Dacă acolo l-au acceptat atâția ani așa cum e” » Ce spune despre 2-8 cu Bayern

Barcelona, în colaps! » Clubul e amenințat cu FALIMENTUL. Cu cât trebuie redus fondul de salarii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
toss
toss  •  01 Noiembrie 2020, 20:09

Un lucru bun, Barca nu a jucat cu spatele la adversar si cu multe mingi la portar( bine...una a fost de ajuns), in rest..acelasi Messi cautat non stop cu pase scurte si la aglomeratie. Pjanic e din alt film, Dembele zici ca e pierdut in spatiu si timp...Imi plce tupeul lui Trincao si Pedri. In rest....figura lui Koeman de pe banca de la final spune tot. Resemnare. Degeaba ii invata ceva, daca tot pe Messi il cauta toti. A AAA...si aia cu Bartomeu nu mai poate fi invocata...a plecat, echipa joaca la fel. 8-2 ramane pe veci.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează