INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Colegul lui Alexi Pitu a rămas în comă după operație » Primul mesaj al chirurgilor nu e optimist

Alberth Elis, prăbușit inconștient pe gazon după doar 34 de secunde de joc Foto: Imago
Alberth Elis, prăbușit inconștient pe gazon după doar 34 de secunde de joc Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2024 18:33 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 18:47

Alberth Elis, 28 de ani, atacantul hondurian al lui Bordeaux, a fost supus unei intervenții chirurgicale după ce s-a prăbușit pe teren sâmbătă seară. De atunci, coechipierul lui Alexi Pitu e în comă indusă. Clubul a anunțat primul mesaj al medicilor de la spitalul universitar din Bordeaux: „Prognostic vital rezervat".

Alberth Elis, 28 de ani, e din august 2021 la Bordeaux. Împrumutat, apoi transferat definitiv de girondini de la Boavista Porto, în 2022, cu 6 milioane de euro, internaționalul hondurian (64 selecții, 13 goluri) a fost cedat în returul sezonului trecut la Brest.

S-a vorbit de o posibilă plecare și în vara lui 2023, și în ianuarie, în ultimul mercato, dar a continuat la echipa din Ligue 2 în cele din urmă. „Am contract aici, sunt fericit la Bordeaux. Vreau să dau maximum, să mă lupt, să ajut Bordeaux să promoveze", spunea de curând colegul lui Alexi Pitu pentru cotidianul local Sud Ouest. Elis, 28 de ani, are acord până în 2026.

Albert Elis, lovit violent în tâmplă de fundașul lui Guingamp

Sâmbătă seară, extrema dreaptă juca al 19-lea meci în actualul campionat (1-0 cu Guingamp). De-abia începuse partida. După doar 34 de secunde, centrarea fundașului lateral Michelin l-a găsit în careul mic.

Trucul lui Liverpool pentru a-l aduce pe Xabi Alonso în locul lui Jurgen Klopp » Cuplul de forță de la Leverkusen!
ANGLIA
Trucul lui Liverpool pentru a-l aduce pe Xabi Alonso în locul lui Jurgen Klopp » Cuplul de forță de la Leverkusen!

A avut timp să trimită mingea spre poartă. Bară! Doar o fracțiune de secundă mai târziu, stoperul adversarilor, senegalezul Donatien Gomis, l-a izbit violent cu capul în tâmplă încercând să respingă.

„Pantera", cum e supranumit atacantul din Honduras, s-a prăbușit pe gazon, lovindu-se încă o dată la cap. A rămas întins în iarbă, inert, fără suflare.

Alberth Elis a rămas în comă și după intervenția chirurgicală

I s-a dat primul ajutor acolo. După zece minute, a fost luat cu targa și transportat de urgență la spitalul universitar din Bordeaux. Era conștient când a ambulanța a părăsit stadionul, dar starea lui era instabilă și medicii i-au indus coma.

Victima unui traumatism cranian sever, a fost supus intervenției chirurgicale în noaptea de sâmbătă spre duminică și a rămas în comă. Clubul a postat un mesaj pe rețelele de socializare, informând că „vom urmări evoluția stării sale de sănătate și vă vom anunța situația în zilele viitoare".

Bordeaux a preluat însă prima concluzie a medicilor, care nu e optimistă: „Prognostic vital rezervat".

Colegul lui Alberth Elis: „Suntem foarte îngrijorați, ne rugăm pentru el"

„Frică și o lungă așteptare", a titrat Sud Ouest. Jeremy Livolant, chiar cel care l-a înlocuit pe Elis, e speriat: „Nu putem decât să așteptăm. Suntem foarte îngrijorați, ne rugăm pentru el".

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Răzvan Lucescu spune ce nu-i place în fotbal: „Urăsc asta!” » Antrenorul lui PAOK s-a plâns, a protestat. Ce l-a nemulțumit
GRECIA
Răzvan Lucescu spune ce nu-i place în fotbal: „Urăsc asta!” » Antrenorul lui PAOK s-a plâns, a protestat. Ce l-a nemulțumit
Colegul lui Radu Drăgușin, dezvăluire din adolescență: „Nu mă lăsau să mă ating de mâncare, făceam doar curățenie
ANGLIA
Colegul lui Radu Drăgușin, dezvăluire din adolescență: „Nu mă lăsau să mă ating de mâncare, făceam doar curățenie"

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează