INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Corupție la alegeri?! Ce face FIFA pentru ca Infantino să fie reales președinte » Candidat unic, precum Burleanu?

Gianni Infantino// Foto: IMAGO / Schüler
Gianni Infantino// Foto: IMAGO / Schüler

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2022 10:25 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2022 10:44

Oficialii FIFA presează federațiile să-l susțină pe Gianni Infantino ca președinte în 2023, deși nu au voie să facă lobby pentru niciun candidat. Elvețianul în vârstă de 52 de ani, din 2016 șef al forului de la Zurich, vizează al treilea mandat.

Pe 31 martie, Gianni Infantino a anunțat la Congresul FIFA că va candida pentru al treilea mandat (2023-2027), alegerile urmând să aibă loc anul viitor, probabil în ianuarie, imediat după Mondial. 

Petrea se gândește să plece de la FCSB » Ce plan are Gigi Becali
FCSB
Petrea se gândește să plece de la FCSB » Ce plan are Gigi Becali

Scrisoare specială. Și telefon: „Treceți numele lui Gianni Infantino” 

Site-ul insideworldfootball.com susține că FIFA ar fi pornit deja presiunile asupra membrilor săi. Mai multe federații din Europa și America de Sud au primit o scrisoare pe care trebuie să completeze numele candidatului propus la alegerile forului mondial, urmând să o trimită apoi Fatmei Samoura, secretar-general FIFA. 

Iar Mattias Grafstrom, secretar-general adjunct, și alți oficiali de la Zurich i-au sunat ulterior să le transmită și ce nume să treacă în scrisoarea de nominalizare și sprijin: Gianni Infantino. Deși regulamentul FIFA interzice tuturor celor din administrația organizației să facă lobby pentru orice candidat

În iunie 2019, Gianni Infantino a fost reales prin aplauze! 

Nominalizările pot fi trimise în patru luni după Congresul FIFA de la Doha. Infantino speră să fie singur în această cursă, la fel ca Răzvan Burleanu, la FRF. 

Pentru a-și asigura fără luptă la vot al 3-lea mandat, după modelul din iunie 2019. Atunci, la Congresul de la Paris, a fost reales prin aplauze de cei 211 membri FIFA.

Citește și:

Ar fi miracol să piardă Dan Petrescu » Antrenorul lui CFR Cluj nu a mai trecut prin asta de peste 15 ani

Episodul 2: România - Italia 1-0, în preliminariile pentru CE '84 » Am răpus Italia cu un Balaci fenomenal

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  15 Aprilie 2022, 11:07

Pai va mai minunati din ce moment Platini si Blatter au in fata sentinte cu executare pentru coruptie? FIFA e o gluma proasta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează