INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

Alegerile FIFA pot suferi o schimbare importantă: ”Mă retrag dacă Platini e lăsat să candideze”

Articol de GSP - Publicat marti, 10 noiembrie 2015 17:39

Secretarul general al UEFA, elvețianul Gianni Infantino, a declarat că și va retrage candidatura la președinția FIFA, dacă actualul șef al forului european, Michel Platini, va putea participa la alegerile din 26 februarie 2016.

"Candidez la președinția FIFA, deoarece federațiile europene m-au susținut în acest demers. A fost o decizie colectivă, deoarece credem că fotbalul european trebuie reprezentat și ascultat la nivelul FIFA. Michel Platini a fost suspendat, iar după discuții îndelungate a fost propus numele meu. Așa că iată-mă aici.

Platini este președintele meu, lucrez cu el de nouă ani. E clar că am avut sprijinul lui, altfel nu aș fi candidat. Să fie clar, candidatura mea nu este împotriva lui. Dacă el va putea candida, eu mă voi retrage. Astăzi sînt candidat sută la sută și voi merge înainte pentru fotbalul mondial, nu doar pentru cel european", a spus Infantino.

FIFA a anunțat, la 28 octombrie, că a primit șapte candidaturi pentru funcția de președinte, șeicul Salmane Bin Ibrahim Al-Khalifa (Bahrain), Michel Platini (Franța), prințul Ali bin Al-Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franța), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), Musa Bility (Liberia) și Gianni Infantino (Elveția).

Comisia Electorală nu va analiza candidatura lui Michel Platini, atît timp cît acesta este suspendat, a menționat FIFA. Președintele UEFA a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiția elvețiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la președintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elvețieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitași în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 și 2002.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  11 Noiembrie 2015, 00:57

Blatini un mare corupt!

eshayk
eshayk  •  10 Noiembrie 2015, 22:54

Blat ordinar !

ralffy_mr
ralffy_mr  •  10 Noiembrie 2015, 20:07

simt un alt miros puternic de coruptie...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează