INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Aleksander Čeferin îi atacă din nou pe fondatorii Super Ligii: „Banii chiar cumpără totul? Au dreptul 12 miliardari să ne priveze de sportul nostru?”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2021 10:31 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 11:13

Președintele UEFA Aleksander Čeferin este convins că a pus pe butuci Super Liga. „Amenințarea care plutea în aer a dispărut. Pentru următorii 10-15 ani, suntem liniștiți”.

Continuă războiul declarațiilor între UEFA și cluburile care au încercat secesiunea, înființând Super Liga. Președintele Aleksander Čeferin a ținut să îi pună, încă o dată, la punct pe rebeli, cu aceeași țintă îndreptată spre șeful lui Juventus, Andrea Agnelli. 

„Acest om nu mai există în ochii mei. Credeam că suntem prieteni, dar m-a mințit mizerabil până în ultimul moment din ultima zi, asigurându-mă că n-am de ce să-mi fac griji. Asta în timp ce, numai cu o zi înainte, el deja semnase toate documentele necesare pentru lansarea proiectului", a spus Ceferin.

Aleksander Ceferin: „Totul e o porcărie"

În interviul acordat francezilor de la Sofoot, șeful de la Nyon a intrat în detaliile conflictului: „Am organizat câteva întâlniri cu președinții de club pentru a le prezenta reforma din Liga Campionilor, votată și de cele 12 cluburi rebele. Iar după o zi, au lansat proiectul lor fantomatic.

Nu am avut suspiciuni, pentru că e greu să nu îi crezi când oamenii ce erau în birou cu noi se jurau «Nu, nu, totul e o porcărie».”

48 de ore nebune!

Čeferin i-a amenințat iar pe organizatorii „loviturii de stat": „A fost o luptă socială și chiar din această cauză au apărut reacții atât de brutale. Au dreptul 12 miliardari de a ne priva de sportul nostru? Banii chiar cumpără totul? Fotbalul reprezintă mai mult decât un joc, este parte integrantă din națiunile noastre, din culturile și din societățile noastre. 

Până la urmă e un lucru bun că toate acestea s-au întâmplat, pentru că amenințarea ce plutea în aer a dispărut. Nu va fi prea ușor de discutat cu aceste cluburi despre mecanisme de solidaritate. 

Au fost 48 de ore nebune, dar acum este clar. Nu vor mai încerca din nou. Pentru următorii 10-15 ani, suntem liniștiți. Apoi nu se știe. Dar la acel moment, eu nu voi mai fi în fotbal". 

12cluburi au fondat Super Liga, Real Madrid, Barcelona și Atletico din Spania, Man. United, Man. City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham din Anglia, Juventus, Milan și Inter din Italia. Nouă s-au retras, lăsând doar Real, Barca și Juventus

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

UEFA publică primele date despre VAR: de câte ori s-a intervenit și câte decizii au fost corectate » Ce se va întâmpla la EURO

Franța, Germania, Portugalia? Un supercalculator a ales favoritele pentru EURO 2020: loc surprinzător ocupat de Anglia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  06 Iunie 2021, 17:56

Bai, ce tupeu are asta!! Pai ba, tu privezi de fotbal 40 de tari din 53 inscrise pe continent. Can o sa se uneasca toate campioanele din tarile de la locul 7 incolo o sa avem o Liga a Campioanelor cum era in anii 80 si 90. Sa joace intre ele alea din campionatele Top 5, cate 4 din fiecare tara. Sa vedem la ce competitie se vor uita 150 de milioane de rusi sau 80 de milioane de turci sau 40 de milioane de polonezi sau ucraineni sau 20 de milioane de romani, olandezi sau belgieni. O sa se uite probabil la ambele la knceput si se vor duce banii nostri tot catre straini, dar cu timpul s-ar uita numai la competitia in care participa echipe din tara lor (o competitie cu adevarate campioane: Ajax, Zenit, Sahtiir/Dynamo Kiev, Club Brugge, Galata/Besiktas, Olympiakos, Salzburg, Basel, Slavia, Rangers/Celtic, Dinamo Zagreb, Steaua Rosie, Copenhaga, Malmo, Rosenborg, Legia, CFR/FCSB, Ludogorets, Ferencvaros, Qarabag, Astana, Maribor etc, toate celelalte- ar face grupe frumoase) . E singura varianta sa ii ajungem din urma financiar in 30 de ani, pentru ca de ultimii 30 prapastia financiara se tot mareste

Vezi toate comentariile (1)
Comentează