INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VAR

UEFA publică primele date despre VAR: de câte ori s-a intervenit și câte decizii au fost corectate » Ce se va întâmpla la EURO

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2021 10:15 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 11:16

EURO 2020, amânat pentru această vară, va debuta pe 11 iunie, iar UEFA se pregătește intens pentru a evita greșelile de arbitraj cu ajutorul VAR.

Cele 51 de partide la turneul final vor avea parte de asistență video, iar UEFA vrea să se asigure că nu vor exista greșeli de arbitraj care să influențeze meciul.

Înainte de startul EURO, Roberto Rosetti, președintele Comitetului de Arbitri de la UEFA, a prezentat o serie de date oficiale legate de arbitrajul video, la doi ani de la introducerea acestuia în competițiile europene, și a dat detalii despre turneul final.

Cum arată arbitrajul video la EURO

UEFA a anunțat că, pe lângă cele 18 echipe de arbitri care vor conduce meciurile, vor exista și 22 de arbitri și asistenți VAR, care vor urmări meciurile de la EURO, din două încăperi situate la Nyon, în sediul UEFA.

„Toate testele au fost excelente. Suntem siguri că VAR-ul va fi foarte eficient la EURO”, spune oficialul UEFA.

Mai mult, forul continental le-a transmis arbitrilor să nu fie toleranți cu ținerile și împingerile din careu, cu simulările și cu intrările neglijente, care pun în pericol integritatea jucătorilor.

Discuții cu jucătorii de la EURO

Înainte de turneu, UEFA va avea discuții cu jucătorii și antrenorii echipelor calificate la EURO. 

„Vom explica indicațiile și instrucțiunile pe care le vor primi arbitrii și le vom transmite noile schimbări de regulament. Este foarte important să lucrăm bine împreună”, a mai spus Rosetti.

Primele date despre VAR

UEFA a publicat și primele statistici despre intervenția arbitrajul video în partide.

„UEFA crede foarte mult în acest proiect. Scopul nu este doar acela de a ajuta arbitrii, ci și de a ajuta fotbalul. Suntem foarte mulțumiți de rezultate și lucrăm deja la îmbunătățirea sistemului.

Din februarie 2019, VAR-ul a fost folosit în 453 de partide UEFA, dintre care 297 în UEFA Champions League și 115 în Europa League. Asta arată că sistemul funcționează. Vrem să introducem VAR și în alte competiții”, a spus Rosetti.

Potrivit raportului, 139 de decizii au fost corectate după reluări, iar din cele 2.522 de situații verificate, 94,5% dintre acestea au fost judecate corect pe teren.

VIDEO România, meci de gală! Totul despre duelul cu Anglia

Citește mai multe știri din fotbalul european: 

Barcelona are concurență pe piața transferurilor! PSG l-a ofertat pe jucătorul cerut de Koeman

Pogba, cucerit de un rival din Premier League: „El merită Balonul de Aur”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
portardelegenda
portardelegenda  •  06 Iunie 2021, 21:06

Uitati va la. inter vs juve in finalul campionatului , Penalty jenant iar VAR -ul tace mâlc . Si nu e singura situatie. VAR-ul rezolva cateva probleme dar smecherii fotbalului mondial au controlul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează