INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERI UEFA

Aleksander Ceferin și-a anunțat candidatura pentru încă un mandat la cârma UEFA! Reformele făcute de sloven la conducerea forului european

Aleksander Ceferin va candida din nou la președinția UEFA
Aleksander Ceferin va candida din nou la președinția UEFA

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 21:28 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 21:48

Aleksander Ceferin (54 de ani), președintele UEFA, și-a anunțat candidatura pentru încă un mandat la cârma forului european, notează cotidianul francez Le Parisien.

Slovenul se află din septembrie 2016 la conducerea UEFA. În caz că va câștiga, Aleksander Ceferin va bifa cel de-al treilea mandat la cârma forului de la Nyon. 

Nici „sfinții” nu l-au oprit pe Haaland! Norvegianul a marcat iar pentru Manchester City și continuă lupta cu recordurile
Premier League
Nici „sfinții” nu l-au oprit pe Haaland! Norvegianul a marcat iar pentru Manchester City și continuă lupta cu recordurile

Comunicat UEFA: „Ceferin și-a anunțat candidatura pentru încă un mandat”

UEFA a anunțat, într-un comunicat de presă, că președintele Aleksander Ceferin le-a mulțumit membrilor afiliați prezenți la Frankfurt, cu ocazia tragerii la sorți pentru preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024, pentru scrisorile de susținere primite de acesta în ultimele săptămâni. 

Forul european a mai spus că președintele Aleksander Ceferin i-a anunțat oficial pe membrii afiliați că va candida pentru un nou mandat de președinte al UEFA, în 2023:

Aleksander Ceferin a profitat de această ocazie pentru a le mulțumi personal celor 55 de membri afiliați pentru scrisorile de susținere primite în ultimele săptămâni, cu ocazia alegerilor ce vor fi organizate în curând, confirmându-le oficial acestora că va candida pentru încă un mandat la următorul congres UEFA din 2023, din Portugalia

-Comunicat UEFA

Algerile pentru șefia UEFA sunt programate pe data de 5 mai 2023 la Lisabona.

Aleksander Ceferin s-a impus în fața celor de la FIFA

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a fost împotriva propunerii lui Gianni Infantino, președintele FIFA, de a organiza Campionatul Mondial o dată la doi ani, nu la 4 ani, așa cum este organizat în prezent. 

Aleksander Ceferin s-a opus și proiectului SuperLigii

Aleksander Ceferin s-a opus vehement proiectului SuperLigii, competiție fondată în primăvara anului trecut de următoarele formații: Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Atletico Madrid, FC Barcelona, Juventus, AC Milan, Inter Milano și Liverpool.

Ideea SuperLigii a fost rapid abandonată de majoritatea cluburilor europene, ca urmare a reacțiilor negative venite din partea suporterilor. 

Singurele echipe ce încă susțin această competiție sunt Real Madrid, FC Barcelona și Juventus.

Sub conducerea lui Aleksander Ceferin, UEFA a regândit formatul Ligii Campionilor

Forul european a regândit formatul Ligii Campionilor. Începând cu 2024, cea mai importantă competiție intercluburi din lume va cuprinde 36 de cluburi, spre deosebire de 32 câte sunt în prezent. 

UEFA a precizat că faza tradițională a grupelor va fi eliminată, în locul acesteia urmând a fi organizat un campionat. Drepturile de televizare au fost deja vândute pentru suma de 15 miliarde de euro, pentru perioada 2024-2027.

UEFA a reformat și Fair Play-ul Financiar

Forul european a reformat în primăvara acestui an și proiectul Fair Play-ului Financiar. UEFA a introdus un fel de plafon al cheltuielilor alocate salariilor, taxelor de transfer și comisioanelor agenților, reformă a cărei eficacitate pe termen lung va trebui măsurată, mai notează sursa citată. 

VIDEO Cele mai frumoase goluri marcate de Juventus în Liga Campionilor

Citește și alte articole:

Ciprian Tătărușanu, fără greșeală în derby-ul câștigat de AC Milan contra rivalei Juventus

Un jucător al Barcelonei este dorit în Premier League! Formația interesată de fotbalistul catalanilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
johny2003
johny2003  •  08 Octombrie 2022, 22:53

Ceferistule! Mai bine vii la Cluj in locul lui Balaj! Sa vezi ce Varga iti da Nelutu, la fund! )))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează