INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

UEFA cere intervenția guvernelor contra rasismului: „Niciodată nu e suficient” + Megan Rapinoe a găsit vinovatul: Donald Trump

Aleksander Ceferin, în plină desfășurare a anchetei în „cazul Colțescu”
Aleksander Ceferin, în plină desfășurare a anchetei în „cazul Colțescu”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 15:43 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 18:12

UEFA a lansat un documentar în care o serie de nume mari din fotbal vorbesc despre problemele de pe glob, atât în acest sport, cât și în societate. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că forul continental luptă împotriva rasismului, dar cere și sprijinul guvernelor. 

„UEFA face multe, dar niciodată nu e suficient. Avem o problemă cu unele guverne, deoarece acestea nu au o problemă cu discriminarea”, a spus Aleksander Ceferin. Reflectând și asupra abuzului de anul trecut din Bulgaria, asupra jucătorilor Angliei, Ceferin a adăugat: „A fost o situație teribilă în acel meci. Idioții folosesc meciuri de fotbal pentru a promova o ideologie idioată. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest lucru”.

„Înainte de Donald Trump era inacceptabil să spui lucruri rasiste”

Megan Rapinoe, jucătoarea americană de fotbal, a vorbit despre rasismul de pe glob și despre cum a fost tot mai vizibil în ultima perioadă: „Vedem o creștere a extremismului de dreapta în întreaga lume. Oferă entuziasm oamenilor care gândesc ca ei și își spun: «Oh, nu sunt singurul care simte așa». Înainte de Donald Trump era mult mai inacceptabil să spui în mod flagrant lucruri rasiste. Oamenii se simt acum împuterniciți să spună și aceste lucruri”.

GALA GSP 2020 // Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2020 și a premiat 5 Legende

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dezvăluiri uluitoare despre Maradona: „Și la 30% pregătit fizic, Diego era superior oricărui alt fotbalist. Era un animal de competiție!”

Zlatan Ibrahimovic, dezvăluiri de impact din perioada în care a fost infectat cu COVID-19: „Vorbeam singur, am ajuns să le dau nume pereților”

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Comentarii (11)
caminero
caminero  •  25 Decembrie 2020, 22:56

Da, știm, țiganca a fost la furat în Carrefout, și tot paznicii sînt de vină.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  25 Decembrie 2020, 22:26

Fotbalul feminin e o.gluma au luat bataie la scor de la o echipa de baieti de liceu

143731175974645
Gelu Cristean  •  25 Decembrie 2020, 20:44
Postat de Gelu Cristean pe 25 Decembrie 2020, 20:40

*** in tribune, *** si in teren......... in afara ca stateau in genunchi la inceputul meciului mai aveau sa-si linga bombeurile unii la altii, uefa de ce a acceptat asta, o chestie care nu avea nici in clin si nici in meneca cu europa sau cu fotbalul, tacit au pus toate campionatele in slujba unei propagande a unora, propaganda de orice fel fiind interzisa pe terenurile de sport

nu am spus eu " ***" voi in articol ati spus citand o declaratie si eu m-am inpsirat din cele spuse de un oficial :D

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează