CAMPIONATE  ·  MARADONA

Dezvăluiri uluitoare despre Maradona: „Și la 30% pregătit fizic, Diego era superior oricărui alt fotbalist. Era un animal de competiție!”

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani.
Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani.

Articol de - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 12:20 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 12:22

Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardiorespirator. Elvio Paolorosso, unul dintre preparatorii fizici al lui Maradona, povestește cum se pregătea El Diez și cum a vrut să-l impresioneze pe Passarrella ca să-l cheme înapoi la națională.

A murit de o lună, dar poveștile despre Maradona nu contenesc și chiar sunt greu de cuprins în atât de scurt timp. "Il Pibe de Oro a fost în teren o adevărată mașină de război, rodul talentului fără măsură și a unei pregătiri fizice care i-a permis să reziste loviturilor primite fără număr pe gazon", scria ziarul Corriere dello Sport, publicând un dialog cu preparatorul Elvio Paolorosso.

Elviro Paulorosso: „Maradona l-a întrecut pe Diego”

„Diego venea după Mondialul din SUA și fostul preparator fizic, Signorini, plecase în Japonia, așa că a apelat la mine. La Corrientes, ne antrenam dimineața, iar după-amiază mergeam la pescuit dorada și seara o mâncam. L-am cunoscut bine pe Diego al poporului, umil, nu pe cel faimos. În 1995, Maradona s-a transferat la Boca și m-a luat cu el. Era un om simplu. Exista însă și Maradona, care l-a depășit”, spune Elvio, care a rememorat ce forță a naturii era DM10.

Maradona: „Am terenul în cap, știu ce face și un spectator în tribună”

„«Pentru mine ești cel mai bun din lume, fără dubii, dar după ce te retragi rămâne omul și eu nu voi face nimic împotriva naturii. Pentru că te iubesc, te admir și ești un patrimoniu argentinian», i-am spus. Diego era privilegiat fizic și, deși nu se omora cu antrenamentele, având și un mic dezechilibru, nu se pregătea niciodată în regim total, nu încerca niciodată să-și amelioreze jocul cu stângul. 

Maradona la 30% era superior oricărui fotbalist din lume. Era o apoteoză a forței, căreia i se adăuga viteza mentală. Diego îmi repeta «Am terenul în cap, știu ce face în tribună și un spectator». Era un animal competitiv. A dovedit-o și la Mondialul din 1990. Glezna lui nu mai era deloc gleznă. Era cât un elefant! Și cu toată durerea, a jucat și a ajuns chiar în finală”.

S-a întors de la sală spre 4 dimineața

Paolorosso a povestit și alt episod din Canada: "Îmi amintesc că avusese un schimb mai dur de replici cu Passarella. Într-o zi i-am spus «Ai auzit ce-a zis? Că nu are importanță cât te vei antrena de mult, că nu vei mai putea juca din nou!». În aceeași seară am cinat și ne-am întors în camere. 

La ora unu am auzit un bubuit în ușă. Am deschis și era Diego. «Mergem la sală!». Nu mi-a venit să cred cum alerga pe banda rulantă, ca un animal! Ne-am întors pe la trei-patru dimineața". Maradona n-a mai jucat în națională după suspendarea pentru doping, Passarella preluând selecționata albiceleste după Alfio Basile și conducând-o până la CM 1998, inclusiv.

VIDEO Țicleanu l-a ținut pe Maradona în Argentina-România: „Avea aceleași caracteristici cu marele Dobrin, dar mai avea explozie!”

Citește și alte știri despre Diego Maradona: Acum 15 ani Irina Nicolae a părăsit România. Cu ce se ocupă în prezent fosta solistă a trupei A.S.I.A
Libertatea
Comentarii (1)
Marcel Popa  •  25 Decembrie 2020, 16:44

A fost un jucator mare, s-a lasat de fotbal de mult ,dar el era in continuare iubit.In 94 l-am urat cand am jucat impotriva Argentinei.Pumele intodeauna au avut jucatorii mari ,Maradona este primul pe lista.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
17:30 Fotbal, Cupa României
Universitatea Cluj - Viitorul Pandurii
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Volei F
Diamant Kaposvar - CSM Volei Alba Blaj
Digi 4
19:30 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Napoli
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, Cupa României
Petrolul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
AC Milan - Udinese
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Roma
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet
Liga 1

Acum

Urmărește aici

acum!
×