INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA pregătește o schimbare majoră: cluburile cu același patron ar putea juca în aceeași competiție europeană! Explicațiile lui Ceferin

Aleksander Ceferin // FOTO: Imago
Aleksander Ceferin // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 20:57 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 21:03

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, ar plănui o schimbare majoră de regulament, care ar permite participarea în cupele europene a cluburilor care au același patron.

Forul european vrea să facă o schimbe importantă, în timp ce se discută tot mai intens despre vânzarea lui Manchester United, club pe care l-ar dori grupul Ineos, care deține Nice, și Jassim bin Hamad al-Thani, aflat în conducerea celei mai mari bănci din Qatar, apropiată și de PSG.

Rezultat ȘOCANT în meciul zilei din Conference League » Au marcat 4 goluri în 6 minute: hattrick istoric pentru starul de 20 de ani
OPTIMI
Rezultat ȘOCANT în meciul zilei din Conference League » Au marcat 4 goluri în 6 minute: hattrick istoric pentru starul de 20 de ani

UEFA ar vrea să permită cluburilor care au același patron să joace în cupele europene

În prezent, cluburile care au același patron nu pot evolua în aceeași competiție. Dar, potrivit lui Ceferin, UEFA ar putea modifica regulamentul. Într-un interviu acordat lui Garry Neville, Ceferin explică de ce vrea această schimbare.

„Nu ne gândim doar la cazul în care se află Manchester United. Am avut 5-6 patroni de cluburi, care doreau să cumpere alte echipe. Trebuie să vedem ce facem.

Există tot mai mult interes. Nu am vrea să blocăm investițiile în mai multe cluburi, dar trebuie să vedem ce reguli stabilim.Avem două opținui: fie păstrăm regulile așa, fie permitem cluburilor să participe în aceeași competiție”, a spus Ceferin, potrivit sportal.bg.

Acesta a continuat: „Da, dacă ești proprietarul a două cluburi care joacă în aceeași competiție, poți spune unui să piardă. Dar credeți că e așa ușor să-i spui unui antrenor sau unui jucător să piardă un meci?”.

Citește și:

Soția lui Dani Alves a anunțat încetarea relației cu jucătorul acuzat de viol printr-o scrisoare tulburătoare: „M-a rupt în mii de bucăți”

Fum alb la Madrid! Galacticii și-au asigurat vedeta: a semnat un nou contract » Gata de al 15-lea sezon pe ”Bernabeu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
DjimZmit
DjimZmit  •  16 Martie 2023, 06:43
Postat de retribution pe 15 Martie 2023, 21:48

pai depinde de ce echipe este vorba. daca este vorba de real madrid si nice,pot sa aiba acelasi patron ca sansele sa se intalneasca prin europa sunt zero. daca este vorba de real madrid si psg,atunci se complica lucrurile,dar poti sa faci ca la fifa cu serbia si kosovo,nu pot pica in aceeasi grupa dar pot juca in fazele superioare. iran si sua daca ar fi in aceasi zona nu ar juca niciodata una impotriva celelilate,dar la campionatul mondial pot juca,asa si aici. nu pot juca in grupe,dar pot juca in fazele preliminare,asta este tot ce putem face in situatia asta daca 2 echipe valoric egale de ucl o sa aiba acelasi patron.

Tu chiar nu vezi ca sportul in sine devine din ce in ce mai putin important in timp ce totul se rezuma numai la bani? Nu mai conteaza traditia, onoarea, corectitudinea... numai bani, bani si iar bani... Mondial cu 48 de echipe??? De ce nu toate? Everybody plays...

DjimZmit
DjimZmit  •  16 Martie 2023, 06:39

"Dar credeți că e așa ușor să-i spui unui antrenor sau unui jucător să piardă un meci?” Da, nu numai ca credem sa este usor, suntem chiar convinsi ca asa o sa fie!

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  15 Martie 2023, 21:55

Ceferin, du-te la gară!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează