INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Aleksander Ceferin, reales la al 47-lea Congres! Alegerile UEFA, o formalitate pentru actualul președinte

Aleksander Ceferin, președintele UEFA. Foto: Imago Images
Aleksander Ceferin, președintele UEFA. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 16:19 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 16:19

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, n-are niciun rival la proximul scrutin electoral. Până aseară, nu s-a înscris nimeni în cursa pentru conducerea forului continental, pe care o deține din 2016.

Așa cum era de așteptat, UEFA va fi condusă și în următorii patru ani tot de Aleksander Ceferin. Oficialul sloven este singurul care s-a înscris în cursa pentru postul de președinte al forului continental. 

Cum l-a șocat Vialli pe Dan Petrescu: „Chiar râdeam de el, îl luam la mișto” + „Avea o dietă uluitoare!”
CIAO, LUCA
Cum l-a șocat Vialli pe Dan Petrescu: „Chiar râdeam de el, îl luam la mișto” + „Avea o dietă uluitoare!”

La miezul nopții a expirat termenul de depunere a candidaturilor, și nu a apărut niciun rival la viitorul scrutin electoral. În ceea ce priveşte Comitetul Executiv al UEFA, termenul limită pentru anunțarea candidaturilor este 5 februarie.

Alegerile pentru preşedinţia UEFA se țin la Lisabona

Alegerile se vor organiza la proximul Congres al UEFA, care va avea loc pe 5 aprilie, la Lisabona și unde se va stabili cine va conduce organizația europeană pentru noul mandat de patru ani. 

Ceferin se află în această funcție din septembrie 2016, când a obținut un angajament de doi ani și jumătate, după ce francezul Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie de la FIFA. În vârstă de 55 de ani, șeful de la Nyon a fost ales ultima oară la Congresul de la Roma în 2019.

Candidații pentru celelalte posturi

În privința posturilor FIFA rezervate din cadrul UEFA au depus candidaturi pentru vicepreşedinte (mandat de patru ani) Sandor Csanyi (Ungaria) și Ari Lahti (Finlanda), pentru locul de vicepreşedinte rezervat federaţiilor britanice (mandat de patru ani): Debbie Hewitt (Anglia) și David Martin (Irlanda de Nord), pentru un loc de membru în Consiliul FIFA (mandat de patru ani): Fernando Gomes (Portugalia) și Noel Lee Graet (Franţa), iar pentru un loc de membru în Consiliul FIFA (mandat de doi ani): Bernd Neuendorf (Germania).

Citește și:

Romelu Lukaku, ținta insultelor rasiste. Ce riscă Napoli pentru meciul cu Juventus de vinerea viitoare!

Mai tare decât finala Mondialului 2022! Peste 3 miliarde de telespectatori au urmărit prezentarea lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează