INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Romelu Lukaku, ținta insultelor rasiste. Ce riscă Napoli pentru meciul cu Juventus de vinerea viitoare!

Romelu Lukaku, ținta insultelor rasiste. Foto: Imago Images
Romelu Lukaku, ținta insultelor rasiste. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 14:46 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 14:51

Inter - Napoli 1-0. O parte a fanilor lui Napoli l-a insultat rasist pe Romelu Lukaku (29 de ani) la jocul de pe „Giuseppe Meazza”, liderul riscând închiderea unei peluze. Lazio a fost și ea sancționată pentru incidentul de la partida cu Lecce (1-2).

Napoli a plecat cu mâna goală de la Milano, din confruntarea cu vicecampioana Inter (0-1), dar ar putea avea de suferit și la meciul cu Juventus de peste 6 zile. 

Ce a aflat GSP despre transferul lui Cordea în Bundesliga » 3 milioane de euro pentru FCSB!
FCSB
Ce a aflat GSP despre transferul lui Cordea în Bundesliga » 3 milioane de euro pentru FCSB!

Asta din cauza unei părți a suporterilor ce s-a deplasat pe „Giuseppe Meazza” lipsite de un comportament adecvat. De undeva de la al treilea „inel albastru”, s-au auzit, în mod repetat, mai multe insulte cu caracter rasist la adresa lui Romelu Lukaku.

Nu este prima oară când Lukaku are parte de asemenea atacuri

Federația italiană a deschis deja o anchetă pentru a cerceta dacă faptele se confirmă și a-i depista pe ultrașii care l-au atacat pe atacantul lui Simone Inzaghi. 

În cele 64 de minute cât a fost păstrat în teren, jucătorul nerazzurrilor nu s-a plâns de tratamentul suferit chiar pe propriul stadion și și-a văzut de joc. 

Nu este nici prima oară când internaționalul belgian are parte de asemenea atacuri, mai ales pe arenele din Serie A, și nici întâia dată când susținătorii liderului ar încălca regulamentul și regulile bunului simț. Sunetele de maimuță și alte fraze cu caracter discriminatoriu n-au lipsit din repertoriul fanilor napoletani.

VIDEO. Inter, victorie în derby-ul cu Napoli (1-0)

Lazio va avea peluza închisă la meciul cu Empoli

Comisia de Disciplină a luat deja măsuri după un alt incident similar. Ultrașii lui Lazio l-au insultat în mod obsesiv pe Samuel Umtiti, fundașul lui Lecce venit de la Barcelona, pe „Via de Mare”, în partida de miercuri, forțându-l pe arbitru să oprească meciul. 

Decizia a venit ieri și Peluza Nord a stadionului Olimpico va fi închisă la partida cu Empoli de duminică.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mai tare decât finala Mondialului 2022! Peste 3 miliarde de telespectatori au urmărit prezentarea lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr

Ronaldo vrea la Al Nassr vedeta alături de care a jucat 15 ani!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  07 Ianuarie 2023, 08:04

Dar ce rau pedepsesc astia.,de te bufneste rasul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează