INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Alexandre Pato a fost prezentat oficial la noua echipă » Unde a ajuns fosta mare speranță a fotbalului brazilian

Alexandre Pato evoluând pentru naționala Braziliei FOTO Imago
Alexandre Pato evoluând pentru naționala Braziliei FOTO Imago

Articol de - Publicat sambata, 13 martie 2021 10:40 / Actualizat sambata, 13 martie 2021 13:36

Orlando City l-a prezentat oficial pe noul atacant al echipei, Alexandre Pato (31 de ani), care a semnat un contract pe un an, din postura de jucător liber de contract.

Ultima dată la Sao Paolo, de care s-a despărți în august 2020, Alexandre Pato a devenit cel mai sonor nume din lotul formației Orlando City. Atacantul brazilian ar urma să fie încadrat la „Designated Players”, o regulă din MLS care le permite cluburilor să transfere jucători care să fie plătiți în afara limitei de salariu.

Alexandre Pato, prezentat oficial la Orlando City

„Suntem extrem de încântați să îl primim pe Pato la Orlando. Este un jucător cu experiență care a jucat pentru cluburi importante în cariera la un nivel foarte ridicat”, a declarat directorul departamentului de fotbal de la Orlando City, Luiz Muzzi.

3,5 milioane de €este cota de piață a lui Pato, conform Transfermarkt. Cel mai valoros jucător din lotul lui Orlando este mijlocașul ofensiv Mauricio Pereyra, care este cotat la 4 milioane de euro.

Alexandre Pato și-a început cariera la Internacional Porto Alegre și a fost cumpărat de AC Milan în 2007, cu o sumă importantă la acea vreme: 24 de milioane de euro. În sezonul 2008/09, a înscris 18 goluri pentru AC Milan în toate competițiile și a devenit cel mai bun marcator al echipei în acea stagiune, la doar 19 ani. A evoluat șase ani pe San Siro, apoi a revenit în Brazilia, la Corinthians, contra sumei de 15 milioane de euro. Accidentările și durerile musculare i-au ruinat cariera, iar Pato n-avea decât 23 de ani când a plecat de la „rossoneri”.

În 2008, a înscris primul gol pentru echipa națională a Braziliei, într-un amical disputat pe Emirates Stadium, cu Suedia, și a bătut recordul lui Pele de cel mai rapid gol înscris de un jucător la debutul pentru „Selecao”. Pato a devenit un fotbalist important în mandatul selecționerului Mano Menezes, dar în 2012 a jucat pentru ultima dată în tricoul Braziliei, tot într-o partidă cu Suedia, care a avut loc pe Rasunda Stadium din Stockholm. A intrat în minutul 76 și a înscris ultimele două goluri pentru „Verde-Amarela”.

27 de selecțiia strâns Alexandre Pato pentru echipa națională a Braziliei, pentru care a înscris de 10 ori

CV Alexandre Pato:

  • 2 trofee cu Internacional: Campionatul Mondial al Cluburilor în 2006 și Recopa Sudamericana în 2007
  • 2 trofee cu AC Milan: Serie A în sezonul 2010/11 și Supercupa Italiei în 2011
  • 2 trofee cu Corinthians: Campeonato Paulista și Recopa Sudamericana în 2013
  • Cupa Confederațiilor în 2009
  • Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2012
  • Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008
  • Trofeul Golden Boy câștigat în 2009
  • Face parte din „Hall of Fame” la AC Milan

VIDEO. Primul gol înscris de Alexandre Pato la AC Milan

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Antrenor din Premier League, demis după 5 ani în care a revitalizat clubul

Iker Casillas și Sara Carbonero confirmă despărțirea: „O decizie îndelung cântărită”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează