INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Calvarul trăit la Konya de colegul lui Cicâldău » „Mi-a fost otrăvit câinele, nu mi-am primit banii, soția a avut probleme cu viza”

Alexandru Cicâldău e împrumutat în acest sezon de Galatasaray la Konyaspor Foto: Imago
Alexandru Cicâldău e împrumutat în acest sezon de Galatasaray la Konyaspor Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 15:58 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 18:48

Paul Bernardoni, 26 de ani, a fost șase luni colegul lui Alexandru Cicâldău la Konyaspor. Portarul francez și-a reziliat contractul după „cea mai urâtă experiență. Uman, a fost îngrozitor în Turcia”.

Împrumutat de Galatasaray un sezon la Konyaspor, Alexandru Cicâldău a jucat în toate cele 21 de etape ale Super Lig. De 15 ori titular, însă numai în două meciuri integralist, în ultimele două partide începând ca rezervă. Cu o medie de 60 de minute pe teren, performanțele sale nu sunt bune: doar un gol și două pase decisive la alb-verzi. Rezultatele echipei, dezamăgitoare: 20 de puncte, locul 18, antepenultimul, al doilea sub linia retrogradării.

Paul Bernardoni a fost integralist în primele 17 etape la Konyaspor

Paul Bernardoni, tot 26 de ani, a fost coleg cu Cicâldău în prima parte a campionatului. Ultimul lor joc împreună, pe 24 decembrie, la 2-0 împotriva lui Kayserispor.

Surpriză totală pe stadionul lui Tottenham » Un american îndrăgostit de România povestește pentru GSP: „Am vrut să fiu Florea Dumitrache. A fost eroul meu
ANGLIA
Surpriză totală pe stadionul lui Tottenham » Un american îndrăgostit de România povestește pentru GSP: „Am vrut să fiu Florea Dumitrache. A fost eroul meu"

Portarul francez a fost titular indiscutabil la Konya (nu a pierdut niciun minut în 17 runde în Super Lig), dar, surprinzător, a ales să părăsească Turcia după numai șase luni, deși avea acord până pe 30 iunie 2025. Nimeni nu a înțeles atunci motivul transferului său urgent în Elveția, la Yverdon (D1).

Acum, după ce a dezvăluit totul într-un interviu pentru Le Parisien, a fost limpede cauza rupturii.

Paul Bernardoni: „Când câinele dispare, ia o parte din inima noastră"

„A fost cea mai urâtă experiență. Uman, a fost îngrozitor la Konya. Cel mai rău, mi-a fost otrăvit câinele, pe care îl aveam de la începutul carierei", a spus Bernardoni.

Berni, în vârstă de 7 ani, a murit în timpul unei plimbări alături de soția goalkeeperului. „Acolo sunt mulți câini fără stăpân pe străzi și oamenii nu prea îi iubesc", a explicat fotbalistul cu regret.

„Când apare în viața noastră, câinele ne oferă o parte din inima lui. Când dispare, ia o parte din inima noastră", a scris Paul pe Instagram.

Paul Bernardoni a primit doar două luni de salariu. La apelul FIFA și la rezilierea contractului!

A avut și dificultăți financiare. În cinci luni, a primit doar două salarii: „Primul după apelul făcut de mine la FIFA, al doilea când mi-am reziliat contractul".

Calvarul trăit la Konya de colegul lui Cicâldău » „Mi-a fost otrăvit câinele, nu mi-am primit banii, soția a avut probleme cu viza”
Paul Bernardoni, fostul portar al lui Konyaspor, transferat în Elveția, la Yverdon Foto: Imago

În primele două luni, nu a fost plătit deloc: „Când întrebam ce se întâmplă cu banii mei, mi se răspundea că intră imediat. Dar nu intra nimic".

Încă o durere de cap. La un moment dat, din cauza unor probleme legate de viză, iubita lui nu s-a mai putut întoarce în Turcia după ce plecase acasă, în Franța.

„Nu vorbesc acum doar pentru a mă plânge. Vreau să spun adevărul, nu-mi doresc să apară alte persoane cu tot felul de povești despre mine și această despărțire", a completat Bernardoni.

Alt jucător francez a pus capăt acordului cu Konya după nouă zile

Un alt francez, Morgan Schneiderlin, 34 de ani, și-a reziliat contractul la Konyaspor în vara trecută după numai nouă zile! Venind de la Nice, a semnat pe 1 august 2023 și a pus capăt înțelegerii pe 10 august. Potrivit RMC Sport, internaționalul albastru cu 15 selecții a părăsit Konya și s-a mutat în Grecia, în prima ligă, la Kifisias.

Citește și alte știri legate de fotbal internațional: 

Accidentarea lui Salah e mai gravă decât se estima inițial » Egiptenii încă îl așteaptă în Cupa Africii!
CUPA AFRICII
Accidentarea lui Salah e mai gravă decât se estima inițial » Egiptenii încă îl așteaptă în Cupa Africii!
Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse
ȚĂRILE DE JOS
Fanii viitoarei echipe a lui Mazilu i-au fugărit pe jucătorii lui Feyenoord! Cum s-a terminat meciul cu Vitesse

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Ianuarie 2024, 18:23

...Turcia...o tara de vis...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează