INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO Allegri, furios după eșecul lui Juventus cu Verona: „Fotbalul nu e floretă, să ne fie rușine! Suntem o echipă de mijlocul clasamentului”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 11:48 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 15:52

Antrenorul Massimiliano Allegri, 54 de ani, s-a resemnat în privința titlului, după eșecul lui Juventus cu Verona, scor 1-2: „Am jucat ca o echipă de mijlocul clasamentului, să punem coada între picioare. Acum ne vom concentra pe Ligă”.

Juventus este de nerecunoscut după plecarea lui Ronaldo. Când părea că și-a revenit, cu seria de șase victorii, a venit un alt black-out inexplicabil. Un punct în ultimele trei etape din Serie A și două eșecuri legate, cu același scor, cu Sassuolo și, sâmbătă, la Verona (1-2). Locul 8, cu 15 puncte, la uriașă distanță de vârf, și din nou o criză profundă la Torino.

Allegri: „Am pierdut pe merit"

E cel mai prost start de campionat al bianconerilor în era cu trei puncte la victorie, egalul celui din 2015-2016, tot cu Allegri pe banca tehnică! 

„Să ne fie rușine. Am jucat acum ca o echipă de mijlocul clasamentului. Nu putem face cadou o repriză și să ne închipuim că vom învinge doar pentru că suntem Juve. Fiecare dintre noi trebuie să-și pună întrebări și să facă o baie de umilință. Am pierdut duelurile aeriene și în general multe înfruntări la minge, au faultat mai mult și au învins pe merit. Fotbalul nu e floretă. Cred că e aproape pasul final pentru titlu, acum să ne concentrăm pe Ligă", s-a revoltat antrenorul piemontezilor.

15goluri a încasat Juventus în 11 etape, cea mai slabă defensivă a bianconerilor din ultimii 60 de ani, considerând acest moment al campionatului

Juventus, revenire tardivă

Prima repriză a fost de Halloween pentru fosta campioană. Dominată la toate capitolele și învinsă de două ori de Cholito Simeone, căruia i s-a mai anulat un alt gol. „În fotbal apar și astfel de perioade. Să punem coada între picioare și să muncim, să avem răbdare, gata cu vorbele. Peste câteva luni, dacă vom fi în altă poziție, vom putea ridica din nou capul". 

Piemontezii s-au ridicat târziu și dominarea din repriza secundă n-a adus decât golul consolării marcat de McKennie. Allegri se gândește să bage echipa în cantonament de luni, ca măsură de odihnă, nu disciplinară, pentru returul cu Zenit din Ligă.

6puncte în plus avea Juventus cu Andrea Pirlo pe banca tehnică în urmă cu 12 luni. Niciodată însă nu s-a aflat la asemenea distanță de primul loc

Cholito e nașul lui Juventus

Responsabil pentru criza torineză e și Simeone. Autorul unui poker cu Lazio în etapa trecută. argentinianul de 26 de ani, renăscut la Hellas, a ajuns la șase goluri împotriva lui Juve, primele patru reușite cu Genoa și Cagliari: „Sunt mai matur, mai echilibrat și colegii îmi dau energie și încredere. Obiectivul nostru rămâne salvarea de la retrogradare, nu Europa!".

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Un fotbalist, erou în Italia » I-a salvat viața arbitrei care se prăbușise pe teren: „Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”

Clipe emoționante pe „Bombonera” în memoria lui Diego Maradona » Lacrimile Dalmei și tricoul care s-a ridicat la cer!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează