Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 18:03 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 19:01

Federația germană de fotbal a amendat-o pe FC Koln cu 595.000 de euro din cauza materialelor pirotehnice folosite la derby-ul regional cu Monchengladbach, câștigat cu 3-1 pe 22 octombrie 2023.

Stadioanele din Bundesliga sunt pline etapă de etapă. Fanii nemți sunt recunoscuți pentru atmosfera creată și pentru apetența pentru spectacolele pirotehnice.

FOTO. Amendă-record pentru spectacolul pirotehnic de la Koln - Monchengladbach

+9 FOTO

Federația germană consideră că limita a fost depășită la meciul dintre Koln și Monchengladbach. Sute de torțe și fumigene au fost aprinse de ultrașii gazdelor. Partida a fost întreruptă în mai multe rânduri, iar sancțiunea anunțată este cea mai dură din istorie.

Publicația Kicker notează că amenda este de 595.000 de euro și că formația sancționată va face apel.

Christian Keller, managerul tehnic al lui FC Koln, a emis un comunicat: „Folosirea materialelor pirotehnice face parte din fotbal și din cultura stadioanelor. Înțelegem că a fost depășită o anumită limită contra lui Monchengladbach. Paguba financiară e imensă. Vom cere Comisiei o reducere semnificativă a a pedepsei”.

Sancțiuni importante și în România: CSA Steaua, cea mai afectată

Și galeriile formațiilor din România apelează frecvent la materiale pirotehnice. Cea mai mare sancțiune aplicată de Comisia de Disciplină a FRF a fost direcționată către CSA Steaua. 

Clubul „militari” a fost amendat cu 56.952 lei din cauza torțelor aprinse de suporteri la derby-ul cu Rapid din Cupa României Betano, încheiat 0-0.

Dinamo și FCSB au primit sancțiuni de câte 15.000 de lei în urma derby-ului disputat pe 26 noiembrie.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Imediat după calificare, Dan Petrescu a anunțat decizia cu privire la sezonul viitor: „Jeonbuk are nevoie de o schimbare”

„Mi-a spus: «Te voi omorî!»” » Câți ani de închisoare riscă președintele-agresor al clubului lui Moruțan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”