INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Fostul jucător al lui Mircea Lucescu e bănuit că ar fi agent FSB: „Jur să fiu fidel Federației Ruse”

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2022 12:16 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 12:44

Anatoliy Tymoshchuk (42 de ani), fost internațional ucrainean, devenit persona non grata în țara sa pentru lipsa de reacție în fața războiului, ar avea legături cu serviciul secret rus, susține fostul său purtător de cuvânt.

De 18 zile, de când a început războiul în Ucraina, Anatoly Timoshchuk a devenit dușmanul țării sale. Cel care era cândva jucătorul cu cele mai multe selecții (144) la naționala galben-albastră este acum ținta tuturor compatrioților. 

Anatoliy Tymoshchuk, interzis pe viață în fotbalul ucrainean 

După invazie, fostul mijlocaș a avut o singură reacție: „Avem nevoie de pace. Pentru binele copiilor și părinților noștri, pentru binele vieții pe Pământ". Atât. Și nu a plecat de la Zenit. Antrenor secund la echipa rusă din martie 2017, cu Mircea Lucescu (trei luni; i-a fost și jucător, între 2004 și 2007), Roberto Mancini (2017-2018) și Serghei Semak (din 2018) principali, acesta a refuzat să rupă contractul și a rămas la Sankt Petersburg. 

Legenda din echipa lui Mircea Lucescu, declarat „marele trădător al Ucrainei”! E oficial: și-a pierdut toate trofeele!
UCRAINA
Legenda din echipa lui Mircea Lucescu, declarat „marele trădător al Ucrainei”! E oficial: și-a pierdut toate trofeele!

Atacat vehement, acuzat pentru indiferența sa în fața distrugerii Ucrainei, actualul tehnician în vârstă de 42 de ani a rămas fără toate titlurile, trofeele și selecțiile carierei sale. I-au fost șterse de federația de la Kiev, care i-a anulat și licența de antrenor. I s-a interzis pe viață implicarea în fotbalul ucrainean. Și exclus din galeria legendelor. 

Documentele, privite cu scepticism. Mai multe erori descoperite

Mai mult de atât. Vitaliy Yurchenko, fost purtător de cuvânt al lui Tymoshchuk, sugerează că acesta ar fi din 2012 agent al serviciului secret rus, FSB. 

A prezentat pe rețelele de socializare (confirmat și de jurnalistul ucrainean Konstyantyn Andriyuk) documente în care Tymoshchuk ar fi scris că „jur să fiu fidel Federației Ruse. Jur să execut ordinele superiorilor mei și să îndeplinesc misiunile care-mi sunt încredințate. Jur să fiu un agent onest, curajos și vigilent și să păstrez secretele Statului". Yurchenko susține că le-a primit în urmă cu patru ani de la o adresă necunoscută. 

+1 FOTO

Presa ucraineană tratează însă aceste documente cu scepticism, descoperind mai multe erori. Dar Tymoshchuk nu a negat. Nu avut nicio reacție nici după atacurile sau deciziile luate împotriva sa în Ucraina în această perioadă.

Donează pentru copiii ucraineni - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 6.000 lei.

Anatoliy Tymoshchuk, „locotenentul” de încredere al lui Mircea Lucescu

 Anatoliy Tymoshchuk a evoluat pentru Șahtior între 1997 și 2007, făcând parte mult timp din superechipa antrenată de Mircea Lucescu la Donetsk. A cucerit trei titluri, trei Cupe și o Supercupă în tricoul portocaliilor. Ulterior, a câștigat trofee importante și pentru Zenit și Bayern, iar din 2017 ocupă funcția de antrenor secund al grupării din Sankt Petersburg. La Zenit, a fost „secundul” lui Il Luce.

Citește și: 

Tragedii fără sfârșit în Ucraina » Fotbalist de 16 ani ucis de gloanțe, alt jucător e dispărut de două săptămâni!

Abramovich s-a speriat de sancțiuni » Ce a făcut cu iahtul de 500 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează