INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„Pariul sigur pus de Rayo Vallecano” » Ce scrie presa spaniolă despre transferul lui Andrei Rațiu

Andrei Rațiu. Foto: Instagram
Andrei Rațiu. Foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 18:46 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 18:59

Fundașul Andrei Rațiu (25 de ani) ar putea debuta sâmbătă seară (de la 22:00) pentru Rayo Vallecano, cu Betis. Cotidianul Marca a remarcat calitățile internaționalului român, care are cea ma bună viteză din divizia secundă a Spaniei și este și un bun dribleur.

  • Betis - Rayo Vallecano are loc sâmbătă, de la 22:00. Meciul va fi la TV pe Digi Sport 4 și Orange Sport 4

Transferul lui Andrei Rațiu în La Liga e o mutare bine văzută de presa spaniolă. Cotidianul Marca i-a făcut o prezentare frumoasă, scoțând în evidență calitățile deosebite ale fostului fundaș de la Huesca. „Tricolorul” venit din Segunda e „pariul sigur pus de Rayo Vallecano", scriu ibericii.

Mihai Stoica dezvăluie 3 transferuri ratate de FCSB: „E o mare problemă. Cum să te bați cu ei?”
FCSB
Mihai Stoica dezvăluie 3 transferuri ratate de FCSB: „E o mare problemă. Cum să te bați cu ei?”

Și explică de ce a fost adus fundașul dreapta la formația din Madrid. „După plecarea lui Mario Hernandez, antrenorul Andoni Iraola avea nevoie de concurență mai mare pe acest post, unde titular de drept joacă albanezul Balliu, și Rațiu deține profilul dorit.

Ce scrie presa spaniolă despre transferul lui Andrei Rațiu la Rayo Vallecano

„Românul va încerca să demonstreze că performanțele reușite pe El Alcoraz n-au fost rodul norocului și că era vremea să bată la porțile ligii de elită. A evoluat în toate meciurile din sezonul trecut la Huesca, devenind om de bază în apărarea lui Ziganda. 

Tehnicianul a reușit să-l echilibreze pe Rațiu, care venise ca extremă dreapta la Huesca, dar cu deficiențe la nivelul defensiv. Acum este mai matur, mai organizat și conștient că trebuie să facă un salt valoric, în termenii duelurilor câștigate, tacklingurilor și intercepțiilor”, notează Marca.

Andrei Rațiu, cel mai rapid din Segunda Division

Cifrele sale ofensive nu lasă nicio îndoială asupra calităților sale ofensive. „Andrei a terminat sezonul având cea mai bună viteză, 35,8 km/h, din divizia secundă, și fiind pe locul al șaselea la numărul de driblinguri reușite (68). A fost și al doilea în topul celor de la Huesca la capitolul implicării decisive în construcția jocului și-n apărare, după Juan Carlos”.

2 goluriși 5 pase decisive a reușit Andrei Rațiu în 39 de meciuri disputate pentru Rayo Vallecano în sezonul trecut

„Andrei Rațiu va fi utilizat în mod gradual la Rayo Vallecano”

Cel mai citit ziar de sport din Spania amintește că Rațiu va merge la națională pentru „dubla” cu israel și Kosovo din preliminariile Euro 2024 și dezvăluie de ce n-a fost în lot pentru dezastrul (0-7) cu Atletico: 

„Avea doar două antrenamente la Rayo și venea după o pregătire atipică la Huesca. Jucătorul a recunoscut că are nevoie de o folosire graduală pentru a spera că va prinde primul «11». Nu ar fi exclus ca sâmbătă să prindă minute la Sevilla, în partida cu Betis”. 

Antrenorul Francisco mi-a cerut să mă bucur de oportunitate și știu că am multe învățat și să muncesc mult. Obiectivul meu e să intru, să joc și să fiu competitiv. 

- Andrei Rațiu, fundaș Rayo Vallecano

Citește și:

Prima plecare de la Farul după ratarea calificării în grupele Conference League

Diagnostic crunt pentru Vlad Chiricheș: „Va lipsi mult timp”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  15 Septembrie 2023, 17:14

io-s curios cum o disputat Ratiu 39 de meciuri pt Rayo sezonul trecut, si a mai si inscris de 2 ori, cand el a ajuns la Rayo doar sezonul asta...?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează