INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Andrei Rațiu, dorit de formația care l-a crescut » Rayo Vallecano cere o sumă uriașă!

Andrei Rațiu, sursa: Getty Images
Andrei Rațiu, sursa: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 15:45 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 16:37

Andrei Rațiu (25 de ani) evoluează pentru Rayo Vallecano, dar fundașul român este mai mult rezervă în La Liga și ia în considerare o schimbare de echipă.

Rayo l-a achiziționat de la Huesca în vara anului trecut pentru 500.000 de euro, însă fundașul a prins foarte puține minute sub comanda antrenorului Francisco Rodriguez.

Mărturie șocantă de la un episod brutal din Liga 1: „Mi-a fost frică să nu-l omoare pe teren”
GSP LIVE
Mărturie șocantă de la un episod brutal din Liga 1: „Mi-a fost frică să nu-l omoare pe teren”

Andrei Rațiu, dorit de Villarreal, clubul unde s-a format

Jucătorul român este dorit de Villarreal, precizează ProSport, dar Vallecano nu este dispusă să renunțe atât de ușor la el.

Rațiu este rezervă și în partida pe care Vallecano o dispută astăzi cu Las Palmas, din La Liga. El a fost crescut de Villarreal, club unde a petrecut 11 sezoane, dar nu a apucat să debuteze în La Liga pentru „Submarinul Galben”. El a fost împrumutat la Den Haag și Huesca, înainte de a fi cumpărat definitiv de echipa spaniolă.

Fundașul dreapta a fost un jucător important pentru naționala României în preliminariile EURO 2024, iar evoluțiile sale au atras atenția echipelor din La Liga. Rațiu a debutat pentru Vallecano într-un meci cu Real Madrid și a impresionat prin evoluția sa, dar antrenorul Francisco l-a folosit extrem de puțin ulterior.

Suma cerută de Rayo Vallecano pentru Rațiu

Jucătorul a fost crescut de „Submarinul Galben” din 2010 până în 2020, iar acum spaniolii vor să-l readucă pentru a-și betona flancul drept. Totuși, va fi destul de greu pentru orice echipă să achite suma cerută de Vallecano, care variază între 5 și 7 milioane de euro, menționează sursa citată.

Transferul lui Rațiu la Vallecano a fost destul de complicat, întrucât Huesca, pentru care Rațiu a jucat din 2021, și Villareal, primul său club, dețineau câte 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului și fiecare a avut un cuvânt de spus la masa negocierilor.

În cele din urmă, clubul din Vallecas, o suburbie a Madridului, a preluat partea celor de la Huesca, pentru suma de 500.0000 de euro, și-l deține pe Rațiu în coproprietate cu Villarreal. Fundașul dreapta a debutat în septembrie 2021 la prima reprezentativă a României

1,5 milioane de euroeste cota lui Andrei Rațiu, potrivit Transfermarkt.

VIDEO. Andrei Rațiu, despre copilărie și cum a început fotbalul în Spania

Citește și alte știri:

Corriere dello Sport despre revenirea lui Pușcaș la Bari: „Antrenorul l-a ales pentru calitățile tehnice, dar și pentru experiența și mentalitatea de învingător”

Bayern Munchen negociază pentru aducerea unui fotbalist de la PSG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează