INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

OFICIAL // UPDATE Andrei Rațiu, prezentat la echipa din La Liga » Contract pe 5 sezoane!

Andrei Rațiu de la Huesca la Rayo
Andrei Rațiu de la Huesca la Rayo

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2023 13:30 / Actualizat sambata, 26 august 2023 13:32

Transferul lui Andrei Rațiu de la Huesca la Rayo a fost finalizat astăzi. Fundașul dreapta a semnat un contract până-n 2027 și va fi singurul român din LaLiga în 2023/2024. 

Clubul din Madrid i-a plătit 500.000 de euro lui Huesca, pentru 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului, pe care-l va deține în coproprietate cu Villarreal.

UPDATE: El a fost și prezentat oficial la noua formație: „Fundașul Andrei Rațiu a semnat pe 5 ani. Bun venit, Andrei!”

Andrei Rațiu va fi deținut în coproprietate de Rayo Vallecano și Villarreal

Andrei Rațiu și-a rezolvat la timp problema noului „loc de muncă” înainte de a veni la națională, pentru „dubla” cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie). Cotidianul Marca anunță că fundașul dreapta va semna un contract pe 5 ani cu Rayo Vallecano.

Transferul a fost destul de complicat, întrucât Huesca, pentru care Rațiu a jucat din 2021, și Villareal, primul său club, dețineau câte 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului și fiecare a avut un cuvânt de spus la masa negocierilor.

În cele din urmă, clubul din Vallecas, o suburbie a Madridului, va prelua partea Huescăi, pentru suma de 500.0000 de euro, și-l va deține pe Rațiu în coproprietate cu Villarreal.

Rațiu ar putea debuta luni, cu Atletico Madrid

Apărătorul în vârstă de 25 de ani, a 8-a achiziție a madrilenilor în această vară, n-a bifat deocamdată niciun minut în 2023/2024 și, potrivit Marca, „abia așteaptă să debuteze în tricoul noii sale echipe, unde va concura pe post cu albanezul Ivan Balliu”. Rayo joacă luni, acasă, împotriva lui Atletico Madrid.

Fundașul dreapta a debutat în septembrie 2021 la prima reprezentativă a României, pentru care a evoluat în 11 meciuri. El se află pe lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Kosovo, din preliminariile EURO 2024. 

Citește și alte știri despre stranieri:

Genoa vrea să scape de George Pușcaș » Atacantul român ar putea fi vândut în Serie B

Mircea Lucescu e pus la zid pentru afirmațiile de la finalul meciului cu Beșiktaș: „Un derapaj enorm!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
contrabas3
contrabas3  •  26 August 2023, 17:41

Felicitări, Andrei!

elgabri
elgabri  •  26 August 2023, 15:06

Eu cred ca va fi in continuare titularul incontestabil de la echipa nationala in baiat muncitor care si vede de treaba !

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  26 August 2023, 14:52
Postat de ali.bec_bec.ali pe 26 August 2023, 14:23

da, da l-a vazut Mitica..../ are ok de la Mitica...bine ca avem macar unu in La liga... tot el va juca la nationala, cu siguranta va mai creste in joc si pare un fotbalist muncitor...

N-are nici un meci jucat în sezonul ăsta. Ce să caute la națională?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează