INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Dezbatere aprinsă în Anglia, după un comentariu sexist: „Nu pot lua în serios ce spun femeile despre fotbalul masculin”

Joey Barton // foto: Guliver/gettyimages
Joey Barton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 16:08 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 16:59

Englezul Joey Barton (41 de ani), fost antrenor la Bristol Rovers și ex-jucător la Manchester City, Newcastle și QPR, a opinat că femeile nu ar trebui să comenteze despre fotbalul masculin, ceea ce a provocat reacții puternice în Insulă.

De mai bine de o lună, Joey Barton a rămas fără angajament. Antrenor vreme de doi ani și jumătate la Bristol Rovers, Barton s-a despărțit de echipa din liga a treia engleză, dar nu a ieșit din lumina reflectoarelor.

Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul
FCU CRAIOVA - FCSB 2-0
Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul

Joey Barton: „Nu pot lua în serios nimic din ceea ce spun femeile despre fotbalul masculin”

Recent, Barton a făcut valuri cu o postare sexistă pe Instagram: „Femeile nu ar trebui să vorbească cu niciun fel de autoritate despre fotbalul masculin. Să fim serioși, este complet altceva, chiar dacă nu acceptă asta. Vom vedea mereu lucrurile diferit.

Fotbalul feminin înflorește, ceea ce este fantastic, dar nu pot lua în serios nimic din ceea ce spun ele despre cel masculin”.

Câteva zile mai târziu, Barton a adoptat un discurs similar, de această dată țintit asupra jurnalistei Alex Scott, fostă fotbalistă cu peste 200 de meciuri pentru Arsenal, Boston Breakers și Birmingham.

„OK, dar nu a jucat în fotbalul masculin!”, a spus Barton la show-ul lui Piers Morgan, atunci când i-au fost prezentate realizările fostei fotbaliste.

„Fotbalul masculin are 200 de ani, celălalt doar vreo 40... sunt aceleași reguli, dar fotbalul ține de mult mai multe lucruri decât regulile. Fotbalul masculin și cel feminin se joacă la viteze diferite”, a completat el, conform Mirror.

Replici puternice pentru Joey Barton

Printre vocile care l-au contrat puternic pe Barton se numără Bianca Westwood, reporteră cu 22 de ani de experiență doar la televiziunea Sky Sports.

„Atunci cine e calificat să vorbească despre fotbal? Urmăresc fotbalul de 40 de ani, am mers la primul meci la West Ham înainte ca Joey să se nască.

Am urmărit ore peste ore de fotbal, am lucrat în culise la Sky Sports vreme de 10 ani până să apar pe cameră și am văzut colegi bărbați primind șanse pe care eu nu le primeam, deși poate nu erau la fel de buni ca mine.

Mi se pare că Joey are o problemă cu anumiți analiști care nu au făcut suficiente lucruri în fotbal, dar cum ar ști el asta? Cum cuantifici asta?

Avem jucători din Championship care comentează meciuri de Champions League. Deci la ce nivel trebuie să ajungi, în opinia lui Joey, ca să poți fi considerat expert asupra fotbalului masculin?”, a întrebat Bianca.

Tot din fotbalul internațional:

Au fost trase la sorți grupele Copa America 2024 » Adversar tare pentru Brazilia
COPA AMERICA
Au fost trase la sorți grupele Copa America 2024 » Adversar tare pentru Brazilia
Declarația care îi dă fiori lui Messi: „Încă mă gândesc dacă merită să dau un restart”
ARGENTINA
Declarația care îi dă fiori lui Messi: „Încă mă gândesc dacă merită să dau un restart”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
rocky3
rocky3  •  08 Decembrie 2023, 18:48

Și ce, Joey Barton greșește cu ceva? Daaa, nu vede că dacă Femeile zboară în cosmos, de ce nu s-ar face arbitre de fotbal, specialiste în fotbal american sau piloți de submarine nucleare?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Decembrie 2023, 18:26

...poti sa te uiti 100 de ani si 100 de vieti ...tot nu intelegi nimik ...

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  08 Decembrie 2023, 18:19

Are dreptate unde e problema?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează